Rudy Soete (NS Heule): “Een veldslag verloren, niet de oorlog”

Rudy Soete (bestuurslid NS Heule). © JVGK
Redactie KW

Negen gewonnen wedstrijden op rij, twaalf matchen niet meer verloren: een indrukwekkende reeks. Maar op Wevelgem slaagde Heule er niet in om een 1-0-achterstand weg te werken. “In de eerste helft hadden we aan kansen nochtans geen gebrek”, vertelt bestuurslid Rudy Soete. “Maar dit keer stond ons vizier niet op scherp. Het kan gebeuren. We wisten dat we vroeg of laat eens op onze bek zouden gaan. We hoeven er dus ook geen drama van te maken. We hebben een veldslag verloren, niet de oorlog.”

NS Heule kan zaterdag in de laatste wedstrijd van het jaar op Dottenijs aan een nieuwe reeks beginnen. “Dat wordt geen kattenpis“, weet Rudy Soete. “In de heenronde kwam Dottenijs bij ons met 0-4 winnen en die ploeg maakte toen indruk. Zondag verloren de Henegouwers met dezelfde cijfers op Bellegem. Ze zullen dus op sportieve revanche gebrand zijn. Wij mogen in geen geval beginnen te twijfelen. We moeten snel de knop omdraaien. Als we zaterdag zorgvuldiger met de kansen omspringen, zie ik het wel zitten.” (Fonzie)

SV Wevelgem City 1-0 NS Heule

Heule: Demeyere, Vlamynck (65′ Masselus), Verschoore, Vercaemst, Vanhauwaert, Soens (77′ Dekens), Depickere, Pattyn, Kesteloot (65′ Vanneste), Sturm, Lavaert.

Doelpunten: 30′ Vanden Abeele 1-0.

Zaterdag 23 december om 14.30 uur: Dottenijs Sport B – NS Heule.