Royal Knokke FC vraagt geen licentie aan voor eerste klasse B

06/02/18 om 21:58 - Bijgewerkt op 07/02/18 om 10:36

Dinsdagavond organiseerde de beleidsploeg van Royal Knokke FC daarover een persconferentie. De club staat momenteel derde in de eerste amateurklasse, de eerste vier clubs spelen de eindronde. Om te promoveren is een licentie nodig.

Royal Knokke FC vraagt geen licentie aan voor eerste klasse B

Vincent Van Honsebrouck. © (Foto JPV)

Correct als altijd stond voorzitter Vincent Van Honsebrouck er op een stand van zeken mede te delen omtrent de aanvraag van een licentie voor eerste klasse B. Om 19 uur stevende de preses naar de kleedkamer om zijn spelers in te lichten. Daarna sprak hij de pers toe. "Vooreerst wil ik onze burgemeester Graaf Leopold Lippens verontschuldigden. Hij is op de hoogte van hetgeen ik nu zal verkondigen en staat volledig achter de beslissing. Met betrekking tot het verkrijgen van de licentie voor eerste klasse B hebben wij ons huiswerk gemaakt. We mochten ook mensen van de licentiecommissie ontvangen in ons stadion", aldus de voorzitter. "Er zijn drie pijlers. Ten eerste: de infrastructuur. Het eerste jaar na de promotie moeten wij beschikken over 1.500 zitplaatsen en 2.500 staanplaatsen. Aan die eisen moet voldaan zijn uiterlijk op 4 april 2018. Een overgangsperiode is niet voorzien, terwijl dat vorig jaar blijkbaar wel het geval was."

Delen

Wij zijn nog niet eens zeker van de eindronde, laat staan van de promotie

"De verlichting moet minstens 800 lux bedragen. Het tweede seizoen na de promotie wordt er geëist dat de capaciteit 7.000 toeschouwers bedraagt, waarvan 5.000 zitplaatsen, maar als we de tv openzetten zien we lege stadions. Ondanks die helse opdracht waren wij evenwel nog steeds bereid om alles te bekijken, hoewel we ook nog niet zeker zijn van deelname aan de eindronde. Maar dan kwam de tweede pijler eraan: de eisen van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Omwille van de veiligheid dient rondomrond een omheining geplaatst te worden van één meter hoog. Als er een auto tegen rijdt dan mag die afrastering geen krimp geven. En de derde pijler: het spelersbudget. Wij informeerden ons met betrekking tot budgetten die in die reeks worden besteed. Dat is van een andere orde dan wat wij in Knokke gewoon zijn. Vandaar dat heel wat ploegen uit 1B in handen zijn van buitenlanders. Op die manier komen de eigen spelers nauwelijks nog aan bod. Elk veegt voor zijn eigen deur, maar het is mijn recht om vaststellingen te formuleren."

Delen

Binnen de eerste amateurklasse hopen we in de toekomst een vaste waarde te worden

"Jullie voelen mij aankomen", ging Vincent Van Honsebrouck voort. "In overleg met onze burgemeester hebben wij beslist om geen licentie voor eerste klasse B aan te vragen. Het belang van Royal Knokke FC primeert altijd en overal. We groeiden binnen de kortste tijd van tweede provinciale naar de derde plaats in de eerste amateurklasse. Binnen die reeks hopen we in de toekomst een vaste waarde te worden. Vervolgens willen we meer dan ooit investeren in onze jeugd. Op korte termijn hopen wij een doorstroming te creëren naar onze A-kern. We namen een beslissing van het gezond verstand en willen een correcte club blijven op alle vlakken. We zullen ons proberen te plaatsen voor de nacompetitie. Winnen wij die, dan stijgen wij niet, wel de dichtst geklasseerde die wel een licentie voor eerste klasse B heeft. Ze betitelen ons zo graag als ploegen uit de eerste amateurklasse en zo voelen wij ons behandeld. Wij leggen ons daarbij neer en blijven zwoegen op een positieve manier. Wij zijn fier deel uit te maken van die prachtige club, RKFC, en gaan een mooie toekomst tegemoet. Wij beschikken over gelukkige spelers, trainers, bestuursleden, sponsors en supporters. Dat doet onvoorstelbaar deugd."

(JPV)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!