Royal Knokke FC verliest zespuntenmatch van KSK Heist

Balen voor Lorenzo Staelens en FC Knokke. © (Foto VDB)

Royal Knokke FC moest zes op zes oogsten tegen rechtstreekse concurrenten voor de degradatie KSK Heist en Eendracht Aalst. Het eerste deel van dit o zo belangrijke tweeluik werd met 0-2 verloren.

Het begon nochtans hoopgevend maar achtereenvolgens paal en lat verhinderden in het eerste kwartier een lokale treffer. De goal viel aan de overkant in de omschakeling. Corner voor de thuisploeg: balverlies en een gat van veertig meter. KSK Heist speelde de counter kundig uit en opende de score via Dries Ventôse. De kopjes van allen die Knokke liefhebben gingen naar beneden en de bezoekers hielden tot aan de rust de grendel op de poort. Voor de tweede helft, en na een oppeptalk, bracht coach Lorenzo Staelens er met Daniel Rodrigo De Oliveira een verse aanvallende kracht in, die de plaats innam van Aaron Vanfleteren. De pech bleef duren want net voor het uur kwetste de offensief ingestelde Tjendo De Cuyper zich en moest gewisseld worden. Zes minuten later verdubbelde Philippe Janssens de bezoekende voorsprong met een magistraal geschilderde vrije trap. KSK Heist gaf niets meer weg en kaapte de broodnodige drie punten weg. Knokke bleef met een fikse kater achter. Ondervoorzitter Kristof Leliaert toonde zich realist: “Mathematisch is het behoud nog steeds mogelijk al moeten we ons voorbereiden op een volgende jaargang in de lagere reeks. Hoe dan ook, ik blijf pleiten voor een over mijn lijk mentaliteit zolang het behoud rekenkundig nog mogelijk blijft.”

Royal Knokke FC: Verlinden, Vanraefelghem, Biemans, Kamneng Djoum (67′ Van Eyck), Staelens, Pierre, Vanfleteren (46′ Rodrigo De Oliveira), Vandewalle, Savaete, De Cuyper (59′ Van De Velde), Mestdagh.

Doelpunten: 17′ Ventôse 0-1, 65′ Janssens 0-2.