Royal Knokke FC plaatst zich na pure thriller tegen Spouwen Mopertingen

IJzig kalm zette Alessio Staelens de logisch toegekende penalty om. © a-Bart

De jongens van Yves Van Borm zijn door het oog van de naald gekropen.

Sabbadini opende de score in het eerste kwartier. Nog voor de rust zette Alessio Staelens orde op zaken toen hij een voorzet van Tjendo De Cuyper onhoudbaar inkopte. Tot verbijstering van de lokale aanhang scoorde Geurts op het uur de 1-2 op corner.

Die stand bleef overeind tot in de blessuretijd. Vervolgens bestrafte de ref van dienst handspel in de bezoekende rechthoek. IJzig kalm zette Alessio Staelens de logisch toegekende penalty om.

De verlengingen verliepen zonder noemenswaardige kansen tot de ultieme minuut aanbrak. Op hoekschop tekende Simon Savaete de 3-2 aan. Euforie bij de lokale aanhang, maar frustratie bij de bezoekers. Eén gastspeler vond het nodig de scheidsrechter te bekogelen met een vol bierglas. De politie nam de boosdoener mee.