Royal Knokke FC alleen op kop na 1-3 winst bij ASV Geel

Maxim Vandewalle was de held van de avond met zijn hattrick. © VDB
Redactie KW

Drie doelpunten van Maxim Vandewalle en een gestopte penalty van Bram Paepe bezorgden Royal Knokke FC de overwinning tegen ASV Geel.

Amper was de wedstrijd op gang gefloten of Maxim Vandewalle nette zijn eerste treffer van de vriesavond. Vervolgens verliep de partij met afwisselend druk van de kustformatie en de thuisploeg, zij het zonder noemenswaardige mogelijkheden. Omstreeks het uur kreeg ASV Geel een terechte strafschop maar de Knokse goalie Bram Paepe pareerde zijn tweede penalty in twee weken tijd. Tien minuten later scoorde de ingevallen Azzeddine Zaidi alsnog de gelijkmaker. Net voor het slotkwartier werd het 1-2 toen Maxim Vandewalle, na corner, raak trof in de eerste zone: ingestudeerd en heerlijk uitgevoerd! Alweer Maxim Vandewalle nam in de slotminuut de hele plaatselijke defensie in snelheid en, alleen voor doel, scoorde hij opportuun zijn derde roos.

KSK Heist verliest thuis met 0-3 tegen KSV Oudenaarde en KFC Dessel Sport speelt 1-1 gelijk tegen Lommel SK. Dat betekent dat Royal Knokke FC alleen op kop staat in de eerste amateurklasse. Waar zal dat sprookje eindigen?

(JPV/foto VDB)