Ronny Houben wordt de nieuwe trainer van KFC Lichtervelde

© VDB
Redactie KW

Ronny Houben is de nieuwe trainer van KFC Lichtervelde. Hij verlaat per direct Dosko Sint-Kruis en leidt dinsdagavond zijn eerste training.

KFC Lichtervelde bleef niet bij de pakken zitten toen Marino Gruyaert vorige week zondag de eer aan zichzelf hield en zijn ontslag indiende. Acht dagen na diens vertrek stelde de derdeprovincialer een nieuwe hoofdtrainer aan. KFCL zocht een trainer met ervaring bij ploegen in derde en vierde provinciale, die communicatief sterk is, een ploeg naar zijn hand kan zetten en motiveren en dat alles kan koppelen aan resultaten. Al deze eigenschappen vond het bestuur in de persoon van Ronny Houben, die vorig seizoen Dosko Sint-Kruis naar de titel loodste in vierde provinciale B. Dit seizoen borduurde de club verder op dat succes met een gedeelde leidersplaats in derde provinciale B. Maar de laatste weken ontstonden er spanningen en de Zwevezelenaar besloot om – in het belang van de club – de handdoek te gooien. “Er was een spanning aan het ontstaan tussen een drietal spelers en de trainer. In het belang van Dosko is het dus goed dat er een nieuwe trainer komt. Vorig jaar speelden we heel gemakkelijk kampioen en nu staan we opnieuw aan de leiding. Ik merkte op training dat de gedrevenheid aan het minderen was. Het gaat te gemakkelijk. Het is een buikgevoel dat het een beetje op was. Maar ik ben er zeker van dat deze groep opnieuw kan meespelen voor de prijzen.”

Dinsdagavond eerste pittige training

Enkele seizoenen geleden loodste hij ook al GL Ruiselede naar derde provinciale. De Groene Leeuwen waren toen finaal sterker dan KFC Lichtervelde, dat via de eindronde alsnog naar derde provinciale promoveerde. Ronny Houben leidt dinsdagavond al meteen de trainingen. En het belooft een pittige oefensessie te worden. “Ik wil zien hoever de groep staat op conditioneel vlak en op voetbalgebied. Nadien volgt nog een gesprek met de hulptrainers om de kern door te lichten. Ik ben namelijk iemand die graag met hulptrainers werkt.” (BV)

Lees hierover vrijdag ook in Krant van West-Vlaanderen edities De Weekbode Torhout en Brugsch Handelsblad.