Rode Duivels in sfeervol Jan Breydel met kleinste verschil voorbij Japan

14/11/17 om 23:09 - Bijgewerkt om 23:11

Dinsdagavond boekte de Belgische nationale ploeg een zuinige 1-0-zege in een oefeninterland tegen Japan.

Rode Duivels in sfeervol Jan Breydel met kleinste verschil voorbij Japan

© BELGA

Opvallend lege tribunes bij aanvang van de partij. Veel supporters stonden immers vast in het verkeer in en rond Brugge. Japan opende opvallend sterk met gedurfde pressing en veel lef. Echt grote kansen konden de bezoekers echter niet bij elkaar voetballen. Toen halfweg de eerste helft het stadion wel zo goed als volliep, was dat ook het sein om voor wat sfeer te zorgen. De supporters vermaakten zich onder meer met een Mexican wave. Ook de naam van Thomas Meunier - voor het eerst terug in 'zijn' Jan Breydel na zijn vertrek naar PSG - werd veelvuldig gescandeerd. Sportief was de eerste helft geen hoogvlieger, al hadden de Belgen via De Bruyne, Lukaku en Thorgan Hazard wel de betere kansen.

Lukaku breekt ban met recordgoal

Rode Duivels in sfeervol Jan Breydel met kleinste verschil voorbij Japan

© BELGA

Weinig beterschap na rust. Japan had in de eerste helft veel energie verbruikt en dat zag je ook aan het bezoekende spel. De Rode Duivels hadden alles onder controle, maar dat veldoverwicht in rijpe doelkansen vertalen, was een ander verhaal. Bij de bezoekers werd Morioka (Waasland-Beveren) en Kubo (AA Gent) een invalbeurt gegund. Die laatste werd door de thuissupporters op een fluitconcert getrakteerd. Ook Martinez voerde enkele wijzigingen door, maar veel beterschap bracht dat aanvankelijk niet. Tot Romelu Lukaku in de 72ste minuut, met zijn 31ste doelpunt - een record - de ban brak. In de slotfase behoedde Simon Mignolet de Belgen nog tweemaal voor een late gelijkmaker. Tot slot ging ook de invalbeurt van Steven Defour niet onopgemerkt voorbij, want ook hij werd door het thuispubliek uitgefloten.

De passage in Brugge van de Rode Duivels werd dus allesbehalve memorabel. Met een zuinige zege en een gebrek aan kansen konden De Bruyne en co niet overtuigen.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!