Reserven van Hoger Op Oedelem pakken met voorsprong de titel

De vierende kampioenen: boven v.l.n.r.: Dries Demunyck, Ruben Galliaert, Stef Houckx, Tuur Verschelde, Siebe Decraemer, Koen Coppens, Guillaume de Jonghe, Rein van Leirsberghe, Alexander Van Hoecke, Sam Taeckens en Lorenzo Frickelo. Onder v.l.n.r.: Jakob Vansteenhuyse, Floris Vandenbussche, Laurens De Graeve, Jonas de Groote, Koen Wildemauwe, Anthony Tamsin en Bart Symaeys.
Redactie KW

Zondagmorgen stond de derby tussen de reserven van Sint-Joris Sportief en Hoger Op Oedelem geprogrammeerd op het veld van Hoger Op. Ondanks de pletsende regen kwamen toch heel wat supporters het spektakel bekijken.

Tijdens de eerste helft kon het alle kanten uit met diverse mogelijkheden voor Hoger Op, maar ook kansen voor Sint-Joris. Kort na de rust was hetgeen de lokale supporters vreesden bijna geschied. Een bal werd doorheen de Hoger Op defensie gestuurd en een terugkerende Sint-Jorisspeler roerde nog even de bal, zodat de scheidsrechter voor een buitenspelpositie floot. Hierop reageerde Hoger Op met een hoekschop genomen door Guillaume De Jonghe, topschutter van de ploeg, die de bal rechtstreeks binnen zond. Kort hierop was het weer De Jonghe, die de score verdubbelde. Hogerop liep uit naar 3-0 en een strafschop aan de overzijde kon het enthousiasme voor een titel niet meer verstoren. T1 Lorenzo Frickelo bleef er heel kalm bij, zoals we hem kennen. “We hadden zeker niet verwacht dat we kampioen zouden spelen dit jaar”, aldus een gelukkige trainer. “We hadden dat wel gehoopt. (lacht) We hebben een sterk uitgebreide kern. Voor dit seizoen heb ik in totaal 25 spelers gebruikt. We beschikken over een vaste kern van 15 à 16 spelers, die elke week kwamen trainen. Voor een reserveploeg is dat wel heel veel. Ik kan rekenen op mijn topschutters zoals Guillaume De Jonghe, die er dit seizoen 30 scoorde en ook nog Floris Vandenbussche.”

“We deden al mee van bij het begin en hebben onze ambitie nooit weg gestoken. We spelen in een heel sterke reeks en zijn trots daarvan kampioen te kunnen worden. We hebben alle belangrijke matchen gewonnen. De samenwerking met onze fanions is uitstekend, zodat ik soms wel eens spelers moet leveren. De jongens die van de eerste ploeg komen zijn gedreven. Onze belangrijkste zege was tegen Hertsberge toen we 2-3 wonnen. Het beste voetbal speelden we thuis tegen Ruddervoorde. Onze rechtstreeks concurrent Gits versloegen we met 9-1. Donderdagavond gingen we tegen Ichtegem de boot in met 7-2, maar zij speelden met een gedeelte van hun fanionploeg”, lacht de coach. (Regi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier