Reserven tweede en derde amateurklasse in dezelfde reeks ingedeeld

06/06/18 om 14:07 - Bijgewerkt om 14:05

Komend seizoen spelen de reserven van de teams uit tweede amateurklasse in een competitie met die uit derde amateurklasse.

Reserven tweede en derde amateurklasse in dezelfde reeks ingedeeld

KVC Wingene en SCT Menen speelden vorig seizoen met het eerste elftal tegen elkaar. SCT Menen promoveerde, maar een Menen-Wingene zal wel bij de beloften op de kalender staan. © VDB

Aan de reservencompetities in de amateurklasses werd de jongste jaren wat gemorreld. Er wordt vaak op vrijdagavond gespeeld en dus zijn verre verplaatsingen niet echt wenselijk. De oplossing werd er nu in gevonden om de teams van tweede en derde amateurklasse tegen elkaar in competitie te laten komen en dat in regionaal opgebouwde reeksen.

Dit jaar zijn er zes West-Vlaamse ploegen in tweede amateurklasse en na de recente promotie van KSV Oostkamp vijf teams in derde amateurklasse. Samen met het Oost-Vlaamse Sparta Petegem (tweede amateurklasse), dat net over de provinciereeks ligt, vormen ze een reeks van 12 ploegen.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!