Rens Verhooghe (24) verlengt als eerste contract bij Winkel Sport

Rens Verhooghe houdt hier Ferenc Soenens van RC Harelbeke af. © VDB
Wouter Vander Stricht

Winkel Sport gaat virtueel aan de leiding in tweede amateurklasse en is ook ambitieus naar volgend seizoen toe. Het liefst speelt de ploeg dan een reeks hoger. Rens Verhooghe begint straks aan zijn vijfde seizoen bij rood-zwart.

En dat zal normaal op het Terschuerenpark in Sint-Eloois-Winkel zijn, waar straks een kunstgrasveld wordt aangelegd. Dit jaar werkt het team de thuiswedstrijden af op De Poezelhoek in Gullegem. Het kunstgras bevalt hen daar wel. De ploeg ging de winterstop in als leider, maar ondertussen speelde Mandel United al een vooruitgeschoven derby tegen RC Harelbeke. De buren uit Ingelmunster/Izegem wonnen die match en staan nu eerste. Maar Winkel kan op zaterdag 12 januari – Mandel United komt dat weekend niet in actie – weer naar de leiding wippen. Dan moet het thuis (in Gullegem dus) winnen van Tempo Overijse.

Van de winterstop maken ze bij Winkel dus gebruik om de gesprekken voor volgend seizoen op gang te brengen. En dat resulteerde dus al in een eerste contractverlenging. Rens Verhooghe is sinds zijn komst naar Winkel Sport – voorheen speelde hij bij KV Kortrijk – een certitude op de linksachter. Hij hoort er ook tot de publiekslievelingen. De 24-jarige Ruiseledenaar begint in 2019-2020 aan zijn vijfde seizoen bij Winkel Sport. En sponsor Geert Cool droomt nog altijd van eerste amateurklasse.