Red Flames verzamelen in januari voor stage in Tubeke

27/12/17 om 14:47 - Bijgewerkt op 28/12/17 om 08:10

Provinciegenoten Tessa Wullaert, Jana Coryn, Diede Lemey en Nicky Van den Abbeele sluiten zich aan voor de trainingsstage in het Belgian Football Centre.

Red Flames verzamelen in januari voor stage in Tubeke

Maar liefst vier provinciegenoten zullen de volledige trainingsstage in Tubeke meemaken. © BELGA

Deze vier maken net zoals elf andere internationals de gehele stage mee. Vervolgens sluiten de speelsters uit de Belgische competitie aan op 22 januari, net als een selectie "high potentials". Dit zijn jonge getalenteerde speelsters die door de technische staf van de Belgian Red Flames nadrukkelijk opgevolgd worden.

"We willen tijdens deze stage zien hoe iedereen de winterbreak is doorgekomen en het volgende deel van de WK-kwalificatiecampagne voorbereiden", legt bondscoach Ives Serneels uit. "Het eerste deel van de stage verblijven de speelsters die in eigen land spelen bij hun clubs. Op 22 januari hebben we iedereen samen."

De Red Flames begonnen met drie zeges uitstekend aan de voorronde van het WK 2019 in Frankrijk. Na een overweldigende 12-0 winst in september tegen Moldavië, volgden in oktober nog zeges tegen Roemenië (3-2) en Portugal (0-1).

Eind februari en begin maart neemt België deel aan de Cyprus Cup in een groep met Oostenrijk, Tsjechië en Spanje.

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!