Reacties na de puntendeling tussen SK Eernegem en Sassport Boezinge

Stijn Ampe speelde zijn laatste partij voor SK Eernegem. © Foto Bart
Redactie KW

Stijn Ampe van SK Eernegem en Brecht Verstraete van Sassport Boezinge gaven na afloop van de partij hun mening over de derby in vierde klasse.

Stijn Ampe kon bij SK Eernegem afscheid nemen met de redding. De doelman, die werd opgeleid bij SK Eernegem, trekt volgend seizoen naar reeksgenoot KVK Westhoek. “Het begon lichtjes rampzalig”, opent de doelman, die bij een misverstand met Jochen Delrue mee aan de basis lag van de tegentreffer. “Een beetje slechte communicatie, denk ik: de verdediging die denkt dat ik de bal zal hebben en ik die denk dat de verdediging de bal zal hebben. Dan blijft die bal nog verkeerd zitten. In de eerste helft hebben we veel te nerveus gespeeld. We wisten sowieso dat we moesten scoren en gelukkig viel dat doelpunt in het begin van de tweede helft. Plots krijg je dan te horen dat Wetteren-Kwatrecht verliest. Ik hoorde een kwartier voor tijd plots dat een puntje genoeg was. Toen begonnen we wat tijd te winnen, al denk ik niet dat ik dat veel gedaan heb vandaag.”

De doelman neemt zo afscheid met het behoud. “Ik ben heel tevreden. Drie weken geleden hadden we nooit gedacht dat we er nog rechtstreeks in zouden blijven. Op zich is dat dus wel een serieuze stunt. Sowieso wil je nooit vertrekken met een degradatie.”

Brecht Verstraete: “zag er goed uit om hier te winnen”

Brecht Verstraete is kapitein bij Sassport Boezinge.
Brecht Verstraete is kapitein bij Sassport Boezinge.© Foto Bart

Brecht Verstraete tekende voor de eerste kans van de wedstrijd en blikt na afloop tevreden terug op de voorlopig laatste wedstrijd in vierde klasse. “SK Eernegem moest en het was moeilijk voor hen. Wij speelden op de counter zoals we de laatste weken doen. Chapeau voor de jongens die op het laatste nog meedoen en zich zo inzetten”, aldus de Boezingse kapitein. “We wisten dat het niet meer echt nodig was, maar het is altijd leuker om te winnen dan te verliezen. Dan ga je nog altijd voor die punten.”

“Het zag er goed uit om hier te winnen en ik denk dat we de betere kansen hadden, maar Eernegem blijft erin en wij hebben een punt. Dan zijn we allebei tevreden. Tegen Jong Lede wonnen we en tegen Westhoek stond het nog 0-0 aan de rust, maar kregen we twee doelpunten tegen op stilstaande fases. Geen weggegeven goals dus. Het is jammer dat het seizoen gedaan is, want we begonnen er net in te komen. Aan de andere kant zijn we moegestreden en dus ook tevreden dat het voorbij is. We hebben nu dubbele cijfers in het klassement”, besluit de kapitein met een knipoog.

(BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier