Punt tegen Kampenhout niet genoeg voor Torhout KM

Tresor Shema speelde een sterke wedstrijd voor Torhout. © VDB
Redactie KW

Torhout KM wilde in de thuismatchen tegen Kampenhout en Wervik een zes op zes realiseren en zo dichter kruipen bij de nummers twaalf (Kampenhout) en dertien (Wervik). Dat is niet gelukt: tegen Kampenhout geraakte men niet verder dan een punt. En zo wordt de reddingsopdracht weer wat moeilijker voor KM.

Het begon al met een afknapper vrijdag. Elimane Coulibaly, vorige week niet getraind door ziekte en dinsdag afwezig op training zonder verwitting, hoorde dat hij op de bank zou starten, reageerde met een opmerking dat men beter een jongere op de bank zet en kwam dan ook niet opdagen voor de match. De jonge Couwyzer kreeg daardoor voor de tweede week op rij een plaatsje op de bank.

In de openingsfase kon geen van beide ploegen zijn wil opdringen. Op het einde van het eerste kwartier het eerste doelgevaar, van de thuisploeg. Mooie solo Shema, Neu pakte het leer op en zag zijn poging gekeerd door het benenwerk van portier Billast. Een grondscherend schot van Vangrunderbeek ging maar net naast, daarna was KM, dat het tweede kwartier voor zijn rekening nam, weer gevaarlijk.

Rechtsback Verhaeghe, zoon van Club-voorzitter Bart Verhaeghe, redde een hieltje van Simoens op de lijn. Op het halfuur redde Vanderbeken met een voetveeg een schot van Segers. Na dom balverlies op het middenveld scoorden de bezoekers enigszins gevleid, aan de eerste paal kon Bouzerda Vanderbeken in de korte hoek kloppen (0-1). KM even de kluts kwijt, de bezoekers probeerden het in die slotfase te forceren maar verder dan een scrimmage geraakten ze niet.

Shema Tresor ingesloten door Bouzeerda en Lionel Segers.
Shema Tresor ingesloten door Bouzeerda en Lionel Segers.© VDB

Werk aan de winkel

Halfweg 0-1 en veel werk aan de winkel voor de thuisploeg. Die probeerden het met veel druk. Op een flankverandering van Declercq legde Shema af voor Cordie, diens schuiver koos de verkeerde kant van de paal. Op een counter van de bezoekers was Segers sneller dan Vanaudenaerde maar hij mikte naast. Enigszins onverwacht viel de gelijkmaker. Shema werd op links aangespeeld op meer dan 25 meter van het doel. Zijn schot was even verrassend als precies en Billast liet zich in de korte hoek verslaan (1-1). Een beloning voor de goedspelende Shema.

Simoens knalde een metertje over na een snelle uitbraak. Halfweg even een onderbreking: eerste lijnrechter Sam Decroo kon niet verder en er moest een ‘invaller’ uit het publiek worden gehaald. Het duurde bijna een kwartier eer die witte merel werd gevonden. Na 77 minuten had Torhout bijna zijn voorsprong beet. Een scherpe voorzet van Hollevoet, Medard leek een owngoal te maken maar doelman Billast had een prachtreflex in huis.

Shema kreeg in de slotfase krampen en de thuisploeg leek wat door zijn beste krachten heen te zitten. Frederik Declercq hield KM bijeen met nuttige tussenkomsten. Shema mocht gaan rusten, Tanghe mocht de slotminuten volmaken en kon al meteen ontsnappen, een slechte balcontrole kostte hem en KM de laatste kans van de match.

(DACH)

Torhout KM speelde met : Vanderbeken; Goddeeris, Cordie, Vanaudenaerde, Defevere; Declercq,

Stael; Hollevoet, Neu, Shema (86’Tanghe); Simoens.

Doelpunt : 30’Bouzerda 0-1; 60’Shema 1-1.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier