Procedureslag tussen Dosko Sint-Kruis en Sporting Keiem

10/11/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 13/11/17 om 10:42

De twist tussen Dosko Sint-Kruis en Sporting Keiem is ondertussen tot een ware procedureslag uitgegroeid. Na de beslissing in beroep gaat Keiem nu in evocatie. Verhitte discussies, twee partijen die overtuigd zijn van hun gelijk en trainer Rik De Pelsmaeker van Sporting Keiem die zelfs de politie over de vloer kreeg. De sportieve belangen zijn - met als inzet een eindrondeticket - behoorlijk groot, maar het gaat toch vooral om een principekwestie.

Net voor de competitiestart was Stad Brugge werken aan het uitvoeren om de onverharde staanplaatsen op de Gulden Kamer door een stenen pad te vervangen. De aannemer had ook voor de dug-out, in de neutrale zone dus, gras laten weghalen. Er lag een laag gravé met ervoor nog wat gras. De referee van dienst liet de wedstrijd aanvatten. Halfweg, bij een 2-0-tussenstand, en nog met tien tegen elf, liet de bezoekende coach voorbehoud aantekenen. De wedstrijd eindigde op 4-1 in het voordeel van Dosko. In de tweede helft keken de bezoekers nog twee keer tegen rood aan en eindigden met acht. Het voorbehoud werd behandeld door het Provinciaal Comité en Sporting Keiem kreeg gelijk: de score werd omgebogen tot 0-5. De betrokken scheidsrechter diende onmiddellijk zijn ontslag in. Dosko kreeg in beroep toch gelijk. De 4-1 uitslag blijft dus voorlopig behouden. Bij die stand van zaken is Dosko Sint-Kruis de eerste periodekampioen. Keiem blijft niet bij de pakken zitten en gaat in evoc...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!