Prijzen voor beste speelsters in damesvoetbal worden op 5 juni uitgereikt in Oostende

Redactie KW

Tijdens The Sparkle Event 2016 reikt Best Belgian Female Football Player vzw trofeeën uit aan de beste Belgische vrouwelijke voetbalspeelsters uit het voetbalseizoen 2015-2016.

Dit jaar vindt de uitreiking plaats op zondag 5 juni in het stadhuis van Oostende. De Best Belgian Female Football Player vzw is een organisatie die de Belgische voetbalspeelsters wil erkennen voor hun prestaties van het voorbije voetbalseizoen. Dit maken ze mogelijk met de medewerking van de stad Oostende, de Liga Voetbalvrouwen (LVV) en de Belgian Football Coaches (BFC).

In de editie Sparkle 2016 reiken ze 4 trofeeën uit aan de beste speelsters in 4 verschillende categorieën: de eerste trofee ‘The Sparkle’ gaat naar de beste Belgische speelster van het seizoen. Genomineerden in deze categorie zijn Jana Corryn (SK Lierse), Elien Van Wynendaele (KAA Gent Ladies) en Aline Zeler (Standard Liège). Voor de trofee voor beste Belgische doevrouw, de trofee Jean Marie Pfaff zijn dan weer Nicky Evrard (KAA Gent Ladies), Diede Lemey (Anderlecht) en Justine Odeurs (SK Lierse) genomineerd. Wie er in aanmerking komt voor de trofee LVV/BFC voor de beste Belgische Belofte zal later bekend gemaakt worden. Dit jaar gaat er een extra trofee naar de beste doelschutter in de 1° nationale reeks.

Vorig jaar won Tessa Wullaert The Sparkle.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier