Play-offs tweede nationale starten met Rollegemse derby

't Neerhof Kortrijk met rechtstaand v.l.n.r. Simen Demeyere, David Delameilleure, Matthias Cottenier en coach Lesly Waelkens. Gehurkt zien we v.l.n.r. Pieterjan Comeine, Kenneth Goesaert, Chris Vereecke, Stef Labarque, Jeroen Blancke en Stephen Malfait. (Foto KDS)
Christof Decraene

Na een lastig seizoen krijgt Traiteur Neerhof Kortrijk in drie extra wedstrijden de kans om zich te handhaven in eerste nationale. In de play-downs moet Kortrijk beter doen dan de Zuid-West-Vlaamse tweedeklassers WDP Rollegem, SV Cappuccino Waregem en MVV Waregem 74. Vrijdagavond is er al WDP-Traiteur Neerhof.

“We moeten in staat zijn om ons verblijf in eerste nationale te verlengen”, weet Simen Demeyere. “We kenden een moeilijk seizoen en konden nooit rekenen op onze volledige kern, maar de laatste weken keerde quasi iedereen terug en werden ook de resultaten beter waardoor het vertrouwen in een goede afloop groeide. We beginnen meteen met de derby tegen Rollegem. Zij starten met drie bonuspunten en lijken op papier de zwaarste tegenstander te gaan worden. Een overwinning in die eerste wedstrijd zou mooi meegenomen zijn. Anders leggen we onszelf onnodig veel druk op en dat willen we absoluut vermijden. Verliezen is geen optie, een gelijkspel kan eventueel, maar daar zullen we zeker niet op mikken. Als we de drie punten pakken, is de kans vrij groot dat we het redden. Drie van de vier teams in deze play-offs spelen volgend seizoen in eerste nationale en dan zou het in de resterende matchen al grondig fout moeten lopen.”

Speciale match

Kortrijk toonde afgelopen vrijdag dat het klaar is voor de play-downs. Het won met 2-4 bij Nazareth. “Nazareth was lange tijd onze voornaamste concurrent om de barrageplaats te vermijden. Dat wedaar konden winnen doet dan ook deugd. We stonden een hele wedstrijd voor en hadden mogelijkheden om de score hoger te doen oplopen, maar we wrongen net iets te veel kansen de nek om”, aldus Demeyere.

Dat drie van de vier teams straks mogen promoveren zorgt ervoor dat eerste nationale volgend seizoen een pak aantrekkelijker zal zijn.

WDP Rollegem met rechtstaand v.l.n.r. Kevin Deloose, Sam Schoutteten, Anas Roudani, Mathias Demaeght en coach Thierry Desmet. Geknield zien we v.l.n.r. Gerben Neirynck, Kenny Ramon, Dimitri Himpe en Mike Taillieu. (Foto KDS)
WDP Rollegem met rechtstaand v.l.n.r. Kevin Deloose, Sam Schoutteten, Anas Roudani, Mathias Demaeght en coach Thierry Desmet. Geknield zien we v.l.n.r. Gerben Neirynck, Kenny Ramon, Dimitri Himpe en Mike Taillieu. (Foto KDS)

Bij WDP Rollegem kijken ze alvast uit naar de derby tegen Kortrijk. “Een grotere derby bestaat niet”, reageert Thierry Desmet. “Beide teams werken hun thuiswedstrijden af in Rollegem waardoor het een speciale match zal worden en zeker geen makkie. De druk zal bij beide teams even groot zijn: Kortrijk moet winnen om zich te handhaven, terwijl wij met een zege al heel snel zekerheid kunnen hebben om volgend seizoen in eerste nationale aan te treden. Net omdat de belangen zo groot zijn, verwacht ik een gesloten wedstrijd waarin beide ploegen afwachtend voor de dag zullen komen en vooral op de counter zullen loeren. Gelukkig kunnen we rekenen op onze complete spelersgroep.”

Een volledig West-Vlaamse eindronde moet zowat een unicum zijn. Velen hadden erop gehoopt zodat de Oost-Vlaamse hegemonie een beetje kan doorbroken worden. “Vier ploegen uit de streek: dat was inderdaad het ideale scenario. Het wordt sowieso een mooie en spannende eindstrijd. Dat drie van de vier teams straks mogen promoveren zorgt ervoor dat eerste nationale volgend seizoen een pak aantrekkelijker zal zijn. Met onze bonuspunten hebben we een goede uitgangspositie en bovendien hebben we het geluk om drie keer in onze vertrouwde zaal te kunnen spelen, wat een groot voordeel is. We kijken enorm uit naar de drie derby’s en hopen telkens veel supporters op de been te brengen.” (FMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier