Pieter Vangheluwe verlengt contract bij VK Westhoek

De ex-speler van onder meer FC Gullegem en RW Waregem mocht dit seizoen twee keer invallen © a-Bart
Redactie KW

Pieter Vangheluwe had een knieblessure toen hij voor VK Westhoek tekende. “Westhoek gaf mij een kans zodat ik mijn contract voor één seizoen verleng”, zegt Vangheluwe.

De ex-speler van onder meer FC Gullegem en RW Waregem mocht dit seizoen twee keer invallen. Vorige week speelde hij wel 80 minuten tegen zijn ex-ploeg. Pieter Vangheluwe (27) is projectmanager en woont met zijn vriendin in Anzegem. In de slotfase van de transferperiode ruilde hij FC Gullegem voor KVK Westhoek. “Ik had het gehad bij FC Gullegem en vond dat het tijd was voor verandering”, zegt Vangheluwe.

“Er waren al contacten met VK Westhoek geweest. Aan het eind van vorig seizoen nam Westhoek opnieuw contact op met mij. Men wist dat ik maanden out was met een knieblessure. De bedoeling was om na Nieuwjaar speelklaar te geraken en vooral volgend seizoen mijn steentje bij te dragen. Maar het gaat vlugger dan verwacht. In mis nog wedstrijdritme maar dat komt wel in orde”, zegt Vangheluwe, die de jeugdrangen van RC Waregem doorliep, daarna bij de beloften van Zulte Waregem speelde en nadien weer naar RC Waregem trok waar hij vier seizoenen in de eerste ploeg speelde.

Nadien volgde nog vier jaar FC Gullegem tot de overstap naar VK Westhoek. De onderhandelingen met Giovanni Delannoy zijn nog steeds bezig. Lauden Hugelier vertrekt naar FC Gullegem, Kenny Vandamme en Guy Damien tekenden voor Eendracht Wervik.

(EG)