Paul Gheysens en Ghelamco reiken de hand naar Marc Coucke

20/12/17 om 19:03 - Bijgewerkt om 19:02

Via zijn kinderen bracht ook Ghelamcobaas Paul Gheysens een bod uit op RSC Anderlecht, maar de raad van bestuur koos er woensdag dus voor om exclusief met Marc Coucke te onderhandelen.

Paul Gheysens en Ghelamco reiken de hand naar Marc Coucke

© BELGA

"We wensen de nieuwe eigenaar van harte te feliciteren met de overname van de club", reageert Ghelamco in een persbericht. "Het is een prachtige club die een mooie toekomst tegemoet gaat. Daarmee kunnen we de overnemer alleen maar alle succes toewensen. We kijken uit naar het opbouwen van een constructieve relatie en staan open voor bijkomende samenwerkingsverbanden met de nieuwe leiding. De prachtige club staat voor tal van uitdagingen, uitdagingen die ze niet alleen hoeft te trotseren."

Engagementen

"De overname biedt een aanzienlijke opportuniteit om het stadiondossier een nieuwe boost te geven. Een nieuw stadion is de deur naar Europa en één van de noodzakelijke bouwstenen voor blijvende Europese successen. We kijken er, als Ghelamco, dan ook naar uit om samen met de nieuwe clubleiding deze nieuwe infrastructuur te voorzien, zoals in eerdere engagementen is overeengekomen."

"Onder leiding van de vorige eigenaars zijn verschillende verbintenissen aangegaan tussen de club en onze onderneming, met het zicht op het Eurostadium en de huisvesting van Anderlecht. Dit gaat onder meer over het principe-akkoord van 2015, wat een uitdrukkelijke voorwaarde was tot het ondertekenen van de erfpacht voor Ghelamco door de stad Brussel. De overname verandert niets aan deze destijds aangegane verbintenissen en engagementen. We gaan ervan uit dat de nieuwe eigenaars te goeder trouw de engagementen zullen nakomen en constructief zullen meewerken."

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!