Oude bekende Gino Devos nieuwe beloftentrainer bij Winkel Sport

© FOTO GV
Wouter Vander Stricht

Eddy Syx is niet langer trainer van de beloften van Winkel Sport. De ploeg uit tweede amateurklasse moest op zoek naar een vervanger en vond die in de persoon van een oude bekende… Gino Devos.

Roeselarenaar Gino Devos had al een mooie spelerscarrière achter de rug toen hij in zijn nadagen neerstreek bij Winkel Sport. Geert Cool – nu nog altijd de mecenas op Terschueren – had toen zopas de schouders onder de club gestopt. Een kwarteeuw later kent iedereen het resultaat.

De bruin getaande Devos stond bekend om zijn loopvermogen en blijvende inzet. Op training zette hij zich steeds op kop om de jonge bende achter hem te mennen. Gino Devos speelde drie seizoenen bij Winkel Sport en was er bij toen de club in 1994-1995 de titel pakte in derde provinciale en zo de eerste stap zette in de opmars van de club.

Nadien begon Gino Devos aan zijn (speler-)trainerscarrière bij VK Kachtem. Hij nam ook enkele beloftevolle spelers van Winkel Sport mee en met die ploeg slaagde hij er ook in te promoveren naar tweede provinciale. Vervolgens maakte Gino Devos nog heel wat omzwervingen in het provinciale voetbal en komt hij nu opnieuw ‘thuis’ bij Winkel Sport.