OMS Ingelmunster wint met 0-3 in Ronse

Doelman Vandenborre moest het veld in de 58ste minuut verlaten. © Foto Bart

Laleman, Derieuw en Lecaillier zorgden voor de treffers bij de bezoekers van OMS.

In het begin van de wedstrijd waren er enkele kleine aanvalspogingen van Ingelmunster, telkens zonder gevaar. In de 16de minuut verdienden de bezoekers een vrije trap, na handspel door Ronse, maar de scheidsrechter gaf geen krimp. Op het halfuur resulteerde een hoekschop van OMS in een goede kans, dankzij de druk van Omari. De kans belandde ongeveer een meter boven het doel van Ronse.

Laleman kan 0-1 ongehinderd binnenschieten

De thuisploeg reageerde enkele minuten later met een aanval langs de rechterflank, de voorzet ging voorlangs. Ingelmunster kwam in deze fase goed weg, maar zorgde twee minuten later zelf voor een grote doelkans. Na een knappe actie van Verzele op rechts, stuitte Omari op de keeper. In de 40ste minuut was het dan toch raak. Een perfect afgemeten voorzet van Vanderheeren werd in één tijd verlengd door Christiaens tot bij Thor Laleman. Hij kon ongehinderd binnenknallen en zorgde voor de 0-1 bij de rust.

Twee goals na rode kaart voor OMS-doelman

Ronse kwam gretig uit de kleedkamer en zag in de 48ste minuut een vrije trap uiteen spatten op de deklat. In de 51ste minuut kreeg de thuisploeg nog meer hoop. OMS-doelman Vandenborre kwam uit en plukte een lange bal net buiten de grote rechthoek. Hij kreeg prompt zijn tweede gele kaart en moest het veld verlaten. Victor Christiaens werd bij OMS opgeofferd en moest plaatsmaken voor Arne Maertens.

De nieuwe doelman moest zich meteen tonen op een poging van Ronse, maar het doelpunt viel aan de overkant. Omari zette goed druk en bereikte Derieuw met een stiftertje. Die laatste plaatste de bal netjes in doel en schonk Ingelmunster de 0-2. Ronse moest uiteindelijk de kelk tot op de bodem ledigen. In de 78ste minuut bereikte Derieuw zijn ploegmaat Lecaillier, die de bal onder de keeper kon schuiven.

OMS Ingelmunster speelde met Vandenborre, (58′ rood) Vanderheeren, Vyncke, Beeuwsaert, Derieuw, Lecaillier (82′ Jordi) ,Christiaens (58′ Maertens) Omari, Buyse, Verzele (86′ Vandemaele), Laleman.

Doelpunten : 40′ Laleman (0-1), 58′ Derieuw 0-2, 78′ Lecaillier 0-3.