Live OMS Ingelmunster en KFC Izegem smelten samen in K.F.C. Mandel United

08/02/17 om 09:39 - Bijgewerkt om 11:56

De amateurclubs uit de buurgemeenten smelten samen. Volg alle ontwikkelingen hier live!

OMS Ingelmunster en KFC Izegem smelten samen in K.F.C. Mandel United

© VDB

 • Philippe Verhaest

  De persconferentie zit er op

  De uitleg zit achter de kiezen en onze regio is een nieuwe club rijker: KFC Mandel United. Benieuwd wat de toekomst brengt!

 • Philippe Verhaest

  Voetbaljournalist Bram Lambert: "Schitterend project"

  Ook voetbaljournalist Bram Lambert is op de afspraak. Hij speelde nog enkele wedstrijden in het eerste elftal van KFC Izegem. "Dit is een fantastisch mooi project", zegt hij. "Ik schrok toen ik het nieuws hoorde, maar ik ben blij verrast. Dit heeft een ziel, al zal ik KFCI wel wat missen. Maar neem het van me aan: ik sta alvast voor 200 procent achter dit project. Vanaf volgend seizoen zal ik elke maandag de krant openslaan om te zien wat KFC Mandel United gedaan heeft."

 • Philippe Verhaest

  Paul Seynaeve: "Binnen een jaar erg preus op onze nieuwe club"

  Paul Seynaeve: "Dit is de eerste stap, maar ik wil alle medewerkers van KFC Izegem en OMS Ingelmunster bedanken om dit project 200 procent te steunen. Dergelijke initiatieven zorgen voor wind, maar dit moet en zal slagen. Binnen hier en een jaar staat er iets waar de regio erg 'preus' op mag zijn."

 • Philippe Verhaest

  Nog één seizoen in Ingelmunster...

  Volgend jaar speelt KFC Mandel United op het eerste terrein van OMS Ingelmunster, daarna verhuist de club naar Izegem. Dat staat vast.

 • Philippe Verhaest

  Burgemeester Bert Maertens is in de wolken

  Bert Maertens, burgemeester van Izegem, geeft toelichting bij het nieuwe stadion. "De werken vlotten goed", weet hij. "Het wordt een multifunctioneel complex, met ook mogelijkheden tot netwerken. Tegen het nieuwe voetbalseizoen 2018-2019 moet alles afgewerkt zijn."

  De burgervader is in de wolken met de fusie. "Ik ben erg tevreden. Deze schaalvergroting mag een voorbeeld zijn voor het voetbal in Izegem en de brede regio. Dit is zonder meer een stap vooruit. Noodzakelijk, ook. Dit sterkt ook onze investering van 5 miljoen euro in de site Krekel-Zuid."

 • Philippe Verhaest

  Xavier Vanhonsebruck wordt uiteindelijk voorzitter

  Paul Seynaeve doet een belofte: "Zodra KFC Mandel United de eerste wedstrijd op het vernieuwde stadion speelt, geef ik de fakkel door aan Xavier. Maar ik blijf wel in de organisatie betrokken."

 • Philippe Verhaest

  De raad van bestuur wordt ook aangepakt. "Die zal de strategische lijnen en budgetten uittekenen en zo het dagelijks bestuur op weg zetten. Het dagelijks bestuur zal maximaal negen leden tellen, met één voorzitter en 8 mensen die elk één cel runnen."

  Die structuur is nu al van kracht bij KFC Izegem. "Zo werken we erg professioneel", aldus Paul Seynaeve. "We moeten er in slagen om de mensen van Ingelmunster te motiveren om zo te werken."

 • Philippe Verhaest

  Burgervader ook content

 • Philippe Verhaest

  Idee: vierdeprovincialer in het leven roepen

  Een van de grote ideeën van de nieuwe fusieclub is om een eigen vierdeprovincialer in het leven te roepen om als kweekvijver voor de jeugdwerking te fungeren.

  "KFCI heeft ruim 400 jeugdspelers en OMS telt 240 jonge voetballers. Ik hoop dat die allemaal blijven en we zelfs kunnen uitbreiden, maar daarvoor is een erg professionele organisatie nodig. Die tijd om die werking uit te bouwen, nemen we volgend seizoen", aldus Xavier.

  Ondertussen blijft de jeugdwerking van OMS volgend seizoen bestaan, net als die van KFCI. "In één seizoen moeten beide werkingen naar elkaar toegroeien en uiteindelijk onder het stamnummer 95 van KFC Izegem samenvloeien. Dit jaar komt er al een samenwerkingsverband tussen beide partijen en kan er al een doorstroming komen", legt Paul Seynaeve uit. "Hier zijn absoluut geen nadelen aan verbonden. We zullen enkel professioneler kunnen werken."

 • Philippe Verhaest

  Xavier Vanhonsebrouck: "erg gezonde ambities"

  Xavier Vanhonsebrouck onderschrijft de ambities: "Dit moet mogelijk zijn. We hebben ons al met enkele investeerders geëngageerd om een oorlogskas samen te stellen om uiteindelijk van eerste amateurklasse naar 1B te stappen."

 • Philippe Verhaest

  KFC Mandel United is de naam

  Een nieuwe ploeg, een nieuwe naam: KFC Mandel United zal de fusieclub heten.

  Paul Seynaeve: "Binnen drie jaar moeten we in de eerste amateurklasse spelen en op afzienbare tijd moet 1B mogelijk zijn en zo een erg degelijke voetbalclub in de regio neerzetten."

 • Philippe Verhaest

  De tricolore ploeg

  Al een eerste tipje van de sluier: als je de clubkleuren samenvoegt, komt je aan de Belgische driekleur.

  Paul Seynaeve: "Het zal vooral rood-zwart worden, met een biesje geel."

 • Philippe Verhaest

  Derde keer, goeie keer

  Paul Seynaeve: "We hebben al enkele keren samengezeten met OMS Ingelmunster, maar het antwoord was altijd neen. Nu gaan we volmondig in op de vraag om samen te gaan."

  Dat stemt Xavier Vanhonsebrouck erg gelukkig. "We hebben het al twee keer geprobeerd, maar telkens kwal er een njet. Een goeie maand geleden heb ik Paul persoonlijk gecontacteerd. Toen bleek dat de evolutie binnen het KFCI-bestuur wel eens richting 'ja' kon gaan. We beseften dat we toen erg kort op de bal moesten spelen. Je moet immers met deadlines rekening houden om de fusie al tegen volgend seizoen rond te krijgen."

 • Philippe Verhaest

  De protagonisten zijn er klaar voor

  Moderator Bruno Lambert vraagt OMS Ingelmunster-voorzitter Xavier Vanhonsebrouck en KFCI-Izegempreses Paul Seynaeve of ze goed geslapen hebben. Het antwoord is unaniem. "Bijzonder goed. We zijn klaar voor een nieuw hoofdstuk."

 • Philippe Verhaest

  Live vanuit het Bierkasteel

 • Wouter Vander Stricht

  Klaar voor de persconferentie

  Veel volk in Bierkasteel : persconferentie start over een minuut.

 • Philippe Verhaest

  Om 11.30 uur: historische persconferentie

  Deze middag om 11.30 uur wordt in het Bierkasteel in Izegem een persconferentie gehouden die wellicht de fusie zal aankondigen tussen KFC Izegem en OMS Ingelmunster.

  Er werd discretie gevraagd rond het onderwerp van de persconferentie, maar op de sociale media en onder de supporters gonst het al dagen van de geruchten : "Er is een fusie op til !", luidt het daar onomwonden.

  Het is trouwens niet de eerste keer dat de transfergeruchten de kop op steken. Begin deze eeuw stond KFC Izegem al dicht bij een fusie met het toenmalige KSV Ingelmunster, maar die samensmelting sprong toen af. Ingelmunster ging toen in zee met RC Harelbeke, maar al gauw werd in Ingelmunster een nieuwe club opgericht. Maar nu gaat Ingelmunster straks voor een tweede keer op in een fusie.

  De besturen van beide clubs konden het al jarenlang goed met elkaar vinden en in 2014 ontkrachtte KFC Izegem de geruchten over een fusie, maar ontkende het de gesprekken niet.

  Bij een fusie zou de club in tweede amateurklasse gaan spelen, de reeks waarin KFC Izegem uitkomt. OMS Ingelmunster is momenteel de leider in derde amateurklasse. In Izegem bouwt men momenteel een nieuw stadion, daardoor zal het eerste elftal wellicht in Ingelmunster gaan spelen waar nog de accommodatie aanwezig is van toen de club in tweede klasse actief was.

  Alle nieuws - de nieuwe fusieploeg KFC De Mandel United gaan heten - vanop de persconferentie is hier te volgen.

  Xavier Van Honsebrouck.

  Xavier Van Honsebrouck. © Frank Meurisse

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!