Automatische update:
Aan
Uit
De nieuwste eerst De oudste eerst
Philippe Verhaest
door Philippe Verhaest

De persconferentie zit er op

De uitleg zit achter de kiezen en onze regio is een nieuwe club rijker: KFC Mandel United. Benieuwd wat de toekomst brengt!

Philippe Verhaest
door Philippe Verhaest

Voetbaljournalist Bram Lambert: "Schitterend project"

Ook voetbaljournalist Bram Lambert is op de afspraak. Hij speelde nog enkele wedstrijden in het eerste elftal van KFC Izegem. "Dit is een fantastisch mooi project", zegt hij. "Ik schrok toen ik het nieuws hoorde, maar ik ben blij verrast. Dit heeft een ziel, al zal ik KFCI wel wat missen. Maar neem het van me aan: ik sta alvast voor 200 procent achter dit project. Vanaf volgend seizoen zal ik elke maandag de krant openslaan om te zien wat KFC Mandel United gedaan heeft."

Philippe Verhaest
door Philippe Verhaest

Paul Seynaeve: "Binnen een jaar erg preus op onze nieuwe club"

Paul Seynaeve: "Dit is de eerste stap, maar ik wil alle medewerkers van KFC Izegem en OMS Ingelmunster bedanken om dit project 200 procent te steunen. Dergelijke initiatieven zorgen voor wind, maar dit moet en zal slagen. Binnen hier en een jaar staat er iets waar de regio erg 'preus' op mag zijn."

Philippe Verhaest
door Philippe Verhaest

Nog één seizoen in Ingelmunster...

Volgend jaar speelt KFC Mandel United op het eerste terrein van OMS Ingelmunster, daarna verhuist de club naar Izegem. Dat staat vast.

Philippe Verhaest
door Philippe Verhaest

Burgemeester Bert Maertens is in de wolken

Bert Maertens, burgemeester van Izegem, geeft toelichting bij het nieuwe stadion. "De werken vlotten goed", weet hij. "Het wordt een multifunctioneel complex, met ook mogelijkheden tot netwerken. Tegen het nieuwe voetbalseizoen 2018-2019 moet alles afgewerkt zijn."

De burgervader is in de wolken met de fusie. "Ik ben erg tevreden. Deze schaalvergroting mag een voorbeeld zijn voor het voetbal in Izegem en de brede regio. Dit is zonder meer een stap vooruit. Noodzakelijk, ook. Dit sterkt ook onze investering van 5 miljoen euro in de site Krekel-Zuid."

Philippe Verhaest
door Philippe Verhaest

Xavier Vanhonsebruck wordt uiteindelijk voorzitter

Paul Seynaeve doet een belofte: "Zodra KFC Mandel United de eerste wedstrijd op het vernieuwde stadion speelt, geef ik de fakkel door aan Xavier. Maar ik blijf wel in de organisatie betrokken."

Philippe Verhaest
door Philippe Verhaest

De raad van bestuur wordt ook aangepakt. "Die zal de strategische lijnen en budgetten uittekenen en zo het dagelijks bestuur op weg zetten. Het dagelijks bestuur zal maximaal negen leden tellen, met één voorzitter en 8 mensen die elk één cel runnen."

Die structuur is nu al van kracht bij KFC Izegem. "Zo werken we erg professioneel", aldus Paul Seynaeve. "We moeten er in slagen om de mensen van Ingelmunster te motiveren om zo te werken."

Philippe Verhaest
door Philippe Verhaest

Burgervader ook content

Philippe Verhaest
door Philippe Verhaest

Idee: vierdeprovincialer in het leven roepen

Een van de grote ideeën van de nieuwe fusieclub is om een eigen vierdeprovincialer in het leven te roepen om als kweekvijver voor de jeugdwerking te fungeren.

"KFCI heeft ruim 400 jeugdspelers en OMS telt 240 jonge voetballers. Ik hoop dat die allemaal blijven en we zelfs kunnen uitbreiden, maar daarvoor is een erg professionele organisatie nodig. Die tijd om die werking uit te bouwen, nemen we volgend seizoen", aldus Xavier.

Ondertussen blijft de jeugdwerking van OMS volgend seizoen bestaan, net als die van KFCI. "In één seizoen moeten beide werkingen naar elkaar toegroeien en uiteindelijk onder het stamnummer 95 van KFC Izegem samenvloeien. Dit jaar komt er al een samenwerkingsverband tussen beide partijen en kan er al een doorstroming komen", legt Paul Seynaeve uit. "Hier zijn absoluut geen nadelen aan verbonden. We zullen enkel professioneler kunnen werken."

Philippe Verhaest
door Philippe Verhaest

Xavier Vanhonsebrouck: "erg gezonde ambities"

Xavier Vanhonsebrouck onderschrijft de ambities: "Dit moet mogelijk zijn. We hebben ons al met enkele investeerders geëngageerd om een oorlogskas samen te stellen om uiteindelijk van eerste amateurklasse naar 1B te stappen."

Philippe Verhaest
door Philippe Verhaest

KFC Mandel United is de naam

Een nieuwe ploeg, een nieuwe naam: KFC Mandel United zal de fusieclub heten.

Paul Seynaeve: "Binnen drie jaar moeten we in de eerste amateurklasse spelen en op afzienbare tijd moet 1B mogelijk zijn en zo een erg degelijke voetbalclub in de regio neerzetten."

Philippe Verhaest
door Philippe Verhaest

De tricolore ploeg

Al een eerste tipje van de sluier: als je de clubkleuren samenvoegt, komt je aan de Belgische driekleur.

Paul Seynaeve: "Het zal vooral rood-zwart worden, met een biesje geel."

Philippe Verhaest
door Philippe Verhaest

Derde keer, goeie keer

Paul Seynaeve: "We hebben al enkele keren samengezeten met OMS Ingelmunster, maar het antwoord was altijd neen. Nu gaan we volmondig in op de vraag om samen te gaan."

Dat stemt Xavier Vanhonsebrouck erg gelukkig. "We hebben het al twee keer geprobeerd, maar telkens kwal er een njet. Een goeie maand geleden heb ik Paul persoonlijk gecontacteerd. Toen bleek dat de evolutie binnen het KFCI-bestuur wel eens richting 'ja' kon gaan. We beseften dat we toen erg kort op de bal moesten spelen. Je moet immers met deadlines rekening houden om de fusie al tegen volgend seizoen rond te krijgen."

Philippe Verhaest
door Philippe Verhaest

De protagonisten zijn er klaar voor

Moderator Bruno Lambert vraagt OMS Ingelmunster-voorzitter Xavier Vanhonsebrouck en KFCI-Izegempreses Paul Seynaeve of ze goed geslapen hebben. Het antwoord is unaniem. "Bijzonder goed. We zijn klaar voor een nieuw hoofdstuk."

Philippe Verhaest
door Philippe Verhaest

Live vanuit het Bierkasteel

Wouter Vander Stricht
door Wouter Vander Stricht

Klaar voor de persconferentie

Veel volk in Bierkasteel : persconferentie start over een minuut.

Philippe Verhaest
door Philippe Verhaest

Om 11.30 uur: historische persconferentie

Deze middag om 11.30 uur wordt in het Bierkasteel in Izegem een persconferentie gehouden die wellicht de fusie zal aankondigen tussen KFC Izegem en OMS Ingelmunster.

Er werd discretie gevraagd rond het onderwerp van de persconferentie, maar op de sociale media en onder de supporters gonst het al dagen van de geruchten : "Er is een fusie op til !", luidt het daar onomwonden.

Het is trouwens niet de eerste keer dat de transfergeruchten de kop op steken. Begin deze eeuw stond KFC Izegem al dicht bij een fusie met het toenmalige KSV Ingelmunster, maar die samensmelting sprong toen af. Ingelmunster ging toen in zee met RC Harelbeke, maar al gauw werd in Ingelmunster een nieuwe club opgericht. Maar nu gaat Ingelmunster straks voor een tweede keer op in een fusie.

De besturen van beide clubs konden het al jarenlang goed met elkaar vinden en in 2014 ontkrachtte KFC Izegem de geruchten over een fusie, maar ontkende het de gesprekken niet.

Bij een fusie zou de club in tweede amateurklasse gaan spelen, de reeks waarin KFC Izegem uitkomt. OMS Ingelmunster is momenteel de leider in derde amateurklasse. In Izegem bouwt men momenteel een nieuw stadion, daardoor zal het eerste elftal wellicht in Ingelmunster gaan spelen waar nog de accommodatie aanwezig is van toen de club in tweede klasse actief was.

Alle nieuws - de nieuwe fusieploeg KFC De Mandel United gaan heten - vanop de persconferentie is hier te volgen.

© Frank Meurisse