NSVD Handzame speelt komend weekend zespuntenmatch

© Foto Kurt
Redactie KW

NSVD Handzame staat voor een nieuwe zespuntenwedstrijd. Bij winst tegen Dikkebus maakt NSVD opnieuw aansluiting met de ploegen boven zich.

“Tegen Jespo Komen-Waasten waren we elk een helft de betere ploeg, maar finaal creëerden wij de betere kansen. Afwerken blijft echter een heikel punt voor ons”, duidt hulptrainer Norbert Degraeve een pijnpunt aan. “In de laatste vijf wedstrijden behaalden we zes punten, terwijl we er in de wedstrijden voordien slechts acht pakten. Vroeger zouden we een wedstrijd verliezen in de tweede helft, terwijl we nu onze voet kunnen zetten naast onze tegenstrever. Nu zitten we op fysiek vlak op 75 procent van ons kunnen.”

“Op training zijn we bijna altijd met twintig spelers”

Enkele spelers uit de beloftenploeg, zoals Sander Vanhecke en Yannick Van Laethem, grepen hun kans sinds de trainerswissel. “Die jongens komen uit mijn beloftenploeg. Ook Jarne Hemeryck speelde de eerste acht wedstrijden bij mij en staat nu terug vast in de eerste ploeg. Er staan nog een paar spelers te trappelen. Daarnaast zijn ook een aantal spelers gestopt die naast de eerste ploeg vielen en het niet konden opbrengen om bij de beloften te spelen. Toen Dominik (Rosseel, red.) besliste om te stoppen, is ook Nejim Melki vertrokken. Maar op training zijn we nog altijd met gemiddeld 20 spelers.”

“Met deze mentaliteit is nog veel mogelijk”

En dat moet vroeg of laat haar vruchten afwerpen voor NSVD. “De spelersgroep werkt enorm hard. We hebben al stappen gezet en zondag stonden wij dichter bij de overwinning dan Jespo Komen-Waasten. Als we verder spelen zoals we bezig zijn, ben ik ervan overtuigd dat we tegen Dikkebus een driepunter kunnen boeken. We hebben goede moed dat het mogelijk is. Eén overwinning kan soms veel doen. En met deze mentaliteit hebben Johan (Verbeke, red.) en ik er een goed oog in dat we ons dit seizoen zullen redden. De jongens die Handzame na dit seizoen zullen verlaten, plooien zich nog altijd dubbel voor de club.” (BV)