Nieuwe overwinning voor efficiënt Harelbeke

Laurens Vandenheede scoorde tweemaal. © VDB

Na een 0-4 overwinning op staartploeg SK Londerzeel rukt KRC Harelbeke op naar de derde plaats in de stand. De Ratten hielden voor de vijfde week op rij de nul.

Slechts één wijziging in het elftal van trainer Degomme. Descheemaecker stond na zijn winnende treffer van vorige week tegen Mandel opnieuw in de basis. De jonge Charles Noppe verdween daardoor naar de bank.

Een stevig Londerzeel toonde zich in het eerste deel van de eerste helft de meest aanvallende ploeg. Harelbeke had het niet onder de markt, maar echt uitgespeelde kansen bleven uit waardoor de bezoekers al bij al eenvoudig die eerste storm overleefden. Na 25 minuten loste Londerzeel de greep en Harelbeke prikte keihard tegen. Een vlijmscherpe counter opgezet door Cremers vond Vandenheede, die niet twijfelde en met een overhoeks schot vanop de rand van de rechthoek de thuisdoelman het nakijken gaf. Dat doelpunt werkte bevrijdend en Harelbeke nam de match in handen. Dat resulteerde kort voor rust in een dubbele voorsprong. Pyck was de afwerker van dienst.

Tweede helft

Na de pauze kenden de Ratten nog even geluk wanneer Londerzeel de paal op zijn weg vond. Een heel efficiënt Harelbeke speelde het daarna goed uit, want na rood voor thuisspeler De Groodt zorgde Vlieghe, die vroeg in de wedstrijd Notebaert kwam vervangen, voor de 0-3. In de absolute slotfase tekende Vandenheede op assist van Noppe voor zijn tweede doelpunt van de namiddag en de 0-4 eindstand.

(FM – foto Bart)

SK Londerzeel – KRC Harelbeke: 0-4

Doelpunten: 25′ Vandenheede (0-1), 41′ Pyck (0-2), 79′ Vlieghe (0-3), 87′ Vandenheede (0-4).