Nieuwe Aalbeke-trainer Nick Steyaert: “De conditie is pover”

Nick Steyaert. (Foto KDK)
Redactie KW

FC Aalbeke Sport weet niet meer wat winnen is. Na een uitstekende start zitten de blauwhemden in de hoek waar de klappen vallen. Kersvers trainer Nick Steyaert is twee weken geleden met veel enthousiasme aan zijn opdracht begonnen, maar beseft dat er hem nog heel veel werk wacht.

“Daar zeg je zoiets”, zegt de 41-jarige Pittemnaar. “Ik ben vooral geschrokken van de povere conditie van mijn gasten. Dat zal tijd vergen. Ook disciplinair moet er een en ander veranderen. Sommige jongens moesten zelfs niet trainen en waren toch zeker van hun stek. Bij mij is iedereen gelijk voor de wet. Wie niet komt trainen, zal ook niet spelen.”

“Voorheen was ik aan de slag bij de U21 van Meulebeke”, vertelt Nick Steyaert. “Ondertussen heb ik ook mijn assistent Stefaan Muylle meegebracht, die bij Rumbeke bij de provinciale U21 aan het werk was. Samen willen we er op termijn iets moois van maken. Maar het zal niet zonder slag of stoot gebeuren. Er is nochtans veel potentieel aanwezig, maar precies omdat de meeste jongens fysiek niet in orde zijn, komen hun kwaliteiten onvoldoende naar boven.” (Fonzie)

FC Aalbeke Sport 1 – 2 Winkel Sport B

Aalbeke: Lecoutere, Hugelier, Brasme, Demaitre, Verhelst, Da Silva, Hani, Marlier (67′ Tillieu), Pollet, Blondel, K. Hajji (46′ Rosicki).

Doelpunten: 1’Lerminez 0-1, 5′ Blondel 1-1, 90′ Bostyn 1-2.

Zondag 12 november om 15 uur: VK Wikings – FC Aalbeke Sport.