Nic Douterloigne verliest eerste match met SV Kortrijk, maar is tevreden met prestatie

Nic Douterloigne. © GH
Redactie KW

De trainerswissel bij SV Kortrijk zorgde niet voor een schokeffect, toch niet wat puntengewin betreft. Nic Douterloigne zag zijn ploeg in zijn eerste dienstweek wel groeien in hun spel. SV Kortrijk verloor de match tegen Hulste Sportief met 1-2, maar mocht aanspraak maken op meer.

“Sinds een jaar was ik niet meer actief als trainer”, vertelt Nic Douterloigne (54) uit Deerlijk. “Na de geboorte van ons kleinkind wou ik graag wat meer tijd vrijmaken. Ik volgde SV Kortrijk wel op de voet, aangezien ik tal van spelers uit de kern nog trainde bij andere teams. Ook vorige zondag was ik aanwezig als supporter. Het telefoontje ‘s anderendaags van het bestuur met de vraag of ik Davy Vercruysse wou opvolgen, kwam dan ook onverwacht. Maar na overleg met mijn vrouw ben ik op het voorstel ingegaan“, aldus de nieuwe T1, die eerder ook al Desselgem, Bellegem en Rekkem onder zijn hoede nam en acht jaar hoofdtrainer was van de West-Vlaamse jeugdselectie.

Het grote voordeel is natuurlijk dat ik amper tijd nodig zal hebben om de kern te leren kennen, want ik ken hen quasi allemaal van bij de jeugd. Ik was aangenaam verrast op de eerste training. Met een groep van 32 gemotiveerde spelers trainen op het prachtig kunstgrasveld van de Lange Munte, geweldig!”

“Zondag zag ik al verbetering in het spelniveau. Ik hamer enorm op verzorgd voetbal met de opbouw van achteruit. De spelers hebben hun taken perfect uitgevoerd. Ondanks de nederlaag zag ik hun moraal stijgen na een goede prestatie. Na een eerste helft waren wij dominanter, met de verdiende 1-0 tot gevolg. Twee minuten later scoorde Hulste tegen op een corner die er geen was. Wij verdienden nog een strafschop, maar in de volgende fase legde de scheids de bal wel op de stip voor Hulste. Los daarvan moet ons scorend vermogen omhoog, maar ik zag veelbelovende dingen.” (GH)

SV Kortrijk 1- 2 Hulste Sportief

Kortrijk: B. Vanneste, Clarysse, Vanden Broucke, Putman, Lecroart, Vermaut, Janart, Debackere (16′ Vandeplassche), Caesens (72′ I. Vanneste), Bruneel (45′ Vanden Bulcke), Alhassan.

Doelpunten: 50′ Vanden Bulcke 1-0 (pen.), 52′ Vansteenkiste 1-1, 60′ Buyck 1-2 (pen.).

Zondag 26 november om 14.30 uur: Lichtervelde – KSV Kortrijk.