Neo-derdeklasser FC Gullegem nipt onderuit tegen het AA Gent van Hein Vanhaezebrouck

© Wouter Commeyne. (Foto RSW)
Redactie KW

FC Gullegem heeft dinsdagavond 24 juni een oefenwedstrijd tegen AA Gent met 0-1 verloren. De wedstrijd werd afgewerkt op het veld van WS Lauwe, waar huidig Gent-coach Hein Vanhaezebrouck als piepjonge snaak destijds zijn debuut maakte. De wedstrijd eindigde op 0-1 na een owngoal van Wouter Commeyne.

FC Gullegem bouwt verder aan het sprookje sinds de heroprichting van de club. De club promoveerde in een mum van tijd van vierde provinciale naar derde klasse. Vorig seizoen – het eerste in bevordering – werd de ploeg meteen kampioen. Nu komt het uit in derde klasse. Een oefenwedstrijd tegen AA Gent was de eerste voor de match in de voorbereiding. De jongens van trainer Rudi Azou mikken op een rustig seizoen.

Bij AA Gent is er met Hein Vanhaezebrouck een West-Vlaamse trainer. Ook Brian Vandenbussche is nieuw en verdedigt straks het doel in de Ghelamco Arena.

De oefenwedstrijd eindigde op 0-1. Net voor de rust scoorde Wouter Commeyne een owngoal. De jongens van Vanhaezebrouck oogden niet echt fris na een zware trainingsarbeid. Habibou miste nog een strafschop voor de bezoekers.