Negen op negen voor KSV Oostkamp in interprovinciale eindronde

© vdb

Het werd 3-2 tegen KFC Lille.

Even pech voor de jongens van Dieter Lauwers toen Arvid Lenihan zich na 25 minuten moest laten vervangen, maar zijn doublure Sven Blieck wist perfect wat van hem verlangd werd. Het was nodig, want bezoeker KFC Lille was bezig aan een verschroeiend offensief. Sander Delen en kapitein Roel Van Hemert misten in die periode nipt een open kans. Het spelbeeld kantelde na 26 minuten toen Jari Timmerman de score opende in het voordeel van de thuisploeg.

Oostkamp dwong nu veldoverwicht af, maar moest op een splijtende counter de gelijkmaker toestaan op slag van rust: 1-1 via Daniel Owusu. In een spetterende herneming bracht sluipschutter Phil Canoot de gastheren opnieuw aan de winst. Pal voor het slotkwartier pegelde Roel Van Hemert de 2-2 van op afstand voorbij goalie Cédric Carron. Iedereen had zich al verzoend met de puntendeling, toen Corneel Bekaert een persoonlijke actie forceerde en foutief gestuit werd in de grote rechthoek.

Laatstgenoemde nam zelf de logische penalty en scoorde feilloos de 3-2. Met negen op negen ruikt KSV Oostkamp de nationale reeksen.