Op zijn website maakte KSV Roeselare het vertrek zelf bekend. Volgens de club kreeg de 38-jarige Spanjaard "de kans om onder de vleugels van een van de beste Spaanse coaches te werken" en besloot hij "na lang twijfelen de nieuwe uitdaging aan te gaan." Zijn nieuwe club, die nog niet bekendgemaakt werd, betaalde de vastgelegde afkoopsom. Dinsdagmorgen nam hij afscheid van spelersgroep en stafleden.

CEO Brian Tevreden bedankt Nano voor de inzet de voorbije twee maanden: "Nano is een trainer met heel veel potentieel. Iets wat wij als bestuur alsook de spelersgroep aanvoelden. Het is dan ook bijzonder jammer dat Nano ons nu reeds verlaat na een korte maar intensieve periode, maar we gunnen hem zeker ook die kans. Het was heel prettig samenwerken en wensen hem het allerbeste in zijn verdere carrière. We hopen zijn opvolger zo vlug mogelijk te kunnen voorstellen."

De andere stafleden T2 David Colpaert, physical coach Alberto Correa en keeperstrainer Virgil Dewindt nemen voorlopig over.

In een filmpje licht Nano ook zelf zijn keuze kort toe:

(Lees verder hieronder)

Twee maanden op Schiervelde

Nano was slechts twee maanden actief bij KSV Roeselare. Medio november volgde hij zijn landgenoot Jordi Condom Auli op als hoofdtrainer. Hij stond in het totaal zes wedstrijden langs de zijlijn. Net voor de winterstop haalde hij 7 op 9 waarmee de opmars naar de top vier ingezet werd.

(FBR)