Minivoetbalclub KBC Kortemark wil zich versterken en goede reputatie behouden

Geert Seynaeve
Redactie KW

In een knappe partij leidde Elsegem tegen KBC Kortemark twee minuten voor het einde nog met 8-7. Late treffers van Glenn Delacluse bezorgden de West-Vlamingen in extremis toch nog de drie punten.

KBC Kortemark verdween dit seizoen in de buik van het klassement. “Er moeten kleppers bijkomen, willen we ons niveau verhogen”, spreekt voorzitter Geert Seynaeve harde taal. “De bekerfinale wordt nog meer ons doel. We willen volgend jaar beter doen. Onze trainer is ambitieus. Ik zal zorgen voor het beschikbare materiaal, de trainer moet daar dan zijn keuze uit maken. We zoeken nog een witte merel ter versterking en mogelijk hebben we die al gevonden. Ook Sven Dhoest krijgen we erbij als back-up. Hij zal ons depanneren in geval van nood.”

“Ik heb na dit seizoen een beetje een dubbel gevoel. Op het hoogste niveau kan er maar één de beker winnen en maar één kampioen spelen. Het is een beetje balanceren op een slappe koord. Wij slikken voor het ogenblik te gemakkelijk doelpunten en we scoren er te weinig. Ons eerste doel blijft de beker. Dat is de kortste weg naar succes! Maar ook in de competitie willen we onze neus binnensteken in de top vier. We zitten nu al in de slipstream van de top en Zwalm stopt, dus valt er een ploeg uit. Ik blijf me ervoor inzetten. Het blijft mijn hobby, maar dan wil ik wel een stap vooruit zetten. Er zijn twee grote werkpunten: er moet kwaliteit bijkomen en we moeten zien dat het negatieve klimaat naar de scheidsrechters toe verbetert. We moeten opletten dat we hier geen negatieve reputatie krijgen.”(JV)

Kassani Elsegem 8

KBC Kortemark 9

KBC Kortemark: Delacluse, Dekeyzer, Damman, Deleu, Deprest, Noppe, Bardyn.

Doelpunten: Delacluse (5), Noppe (2), Deleu, Bardyn.

Vrijdag 27 april om 21.15 uur: KBC Kortemark-Nederename.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier