"Mijn carrière als prof is nog niet voorbij"

08/06/18 om 13:10 - Bijgewerkt om 13:03

Fries Deschilder (25) is klaar voor een nieuwe uitdaging. Onlangs trok hij de deur bij FC Eindhoven achter zich dicht en nu hij bijna volledig hersteld is van een kruisbandblessure is de middenvelder op zoek naar een club. "Ik ben niet van plan om al af te zakken", klinkt hij overtuigd.

Al zes jaar bij FC Eindhoven heeft hij achter de rug en toch is Fries Deschilder nog máár 25. Zijn beste jaren moeten er dus nog aankomen. Maar de geboren Westouternaar zit momenteel thuis, zonder club. En thuis, dat is sinds een klein half jaar Ledegem. "Eigenlijk was het de bedoeling om hier pas na het seizoen in te trekken, maar door die blessure geraakte alles in een stroomversnelling. Vooral de ligging gaf de doorslag. Ledegem ligt behoorlijk centraal en je staat vlug in Brugge of Gent. Zelf groeide ik op in Westouter, maar terugkeren naar daar was eigenlijk nooit op een optie. Ik kom er wel nog altijd graag. Wanneer je er weg bent, begin je pas de vele troeven te appreciëren. En ik ken er ook wel nog veel mensen, al is het contact de laatste jaren wel wat verwaterd."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!