Merkem Sport verzekert zich van derde provinciale

Bij beide ploegen heerste een uitgelaten sfeer na de eindrondewedstrijd. © Foto JL

Merkem Sport (4A) verzekerde zich van promotie door in de eindrondefinale met 2-0 te winnen van Sporting Keiem.

Merkem Sport versloeg eerder SK Reningelst in de eindronde en moest het in de finale opnemen tegen Sporting Keiem. Zij konden zich eerder al verzekeren van promotie naar derde provinciale op basis van hun puntenaantal in de competitie. In de heenmatch vorige week bleek Merkem wat last te hebben van eindrondestress, want het verloor met 2-1 op het veld van Keiem. Zondag was het dan ook alles of niets in de terugwedstrijd.

Mingneau zorgt voor knappe 1-0

Merkem moest scoren en ging meteen op zoek naar de openingstreffer. Het waren echter de bezoekers die het eerst gevaarlijk waren. Een kopbal belandde in de armen van de afscheidnemende Merkemse doelman Vandenbulcke. Een bedrijvige Mingneau zorgde voor het eerste thuisgevaar. Zijn voorzet vond echter geen ploegmaat. Merkem probeerde de wedstrijd in handen te nemen, maar grote kansen bleven uit.

De kopbal van Merkemspits Desender was te zacht om de ook al afscheidnemende doelman Boeve te bedreigen. In minuut 36 kon Merkem dan toch op voorsprong komen. Mingneau hield zijn man af op de flank en stuurde Clynckemaillie in de hoek. Die bracht de bal voor doel en diezelfde Mingneau werkte knap af: 1-0. Keiem kon voor de rust nog één keer stevig tegenprikken, maar de trap van Craeye miste kracht.

De Keyser duwt de 2-0 binnen

Na de rust bleef het grote gevaar uit. Er waren kleine kansen aan beide zijden, maar beide doelmannen werden amper op de proef gesteld. In minuut 70 was de ingevallen Vandamme zijn bewakers te snel af en De Keyser kon zijn voorzet binnen duwen: 2-0 en match gespeeld. Keiem kon geen vuist meer maken en na het laatste fluitsignaal kon de champagne ontkurkt worden. Merkem vierde en ook de spelers van Keiem deelden in de vreugde. Het zou een lange feestnacht worden in de Merkemse kantine.