Menen United en Eendracht Kuurne blijven allebei puntenloos achter

Kenneth Devos (Menen United) kreeg drie speeldagen schorsing voor natrappen. © CM
Olaf Verhaeghe

Geen punten en twee schorsingen. Dat is het verdict na de stopgezette wedstrijd tussen Menen United en Eendracht Kuurne (4C).

De laatste wedstrijd van het seizoen in vierde provinciale C tussen Menen United en Eendracht Kuurne eindigde in mineur. Na een zware overtreding van Kenneth Devos (Menen United) gingen de poppetjes aan het dansen. Wat begon als wat duw- en trekwerk ontaardde al snel in een schaamteloze vechtpartij. Een aantal spelers van Menen United hield zich daarbij allerminst in. Pas toen thuissupporters hun spelers ietwat konden kalmeren, konden beide ploegen naar binnen.

Donderdagavond besliste de Voetbalbond uiteindelijk geen van beide ploegen punten toe te kennen, ondanks de 3-4-voorsprong voor Kuurne. Scheidsrechter Bjorn Alliet gaf aan dat “supporters van de bezoekers als eerste het veld opliepen”. Mede daarom werd beslist om Eendracht Kuurne de drie punten te ontnemen.

In het tumult kregen drie spelers uiteindelijk ook een rode kaart. Linksachter Kenneth Devos kreeg drie speeldagen schorsing (voor natrappen), Micha van den Bogaerde moet vier speeldagen toekijken (slag). Voor Kuurne-speler Arne Terryn volstaat de uitsluiting. Beide clubs moeten ook 150 euro boete betalen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier