Mathias Mouton (KVV Oostduinkerke): “Dit is mijn thuishaven”

Mathias Mouton.
Redactie KW

In Westkapelle ging KVVO met 2-3 winnen. Groen-geel eist met jong enthousiasme zijn plekje in de middenmoot op en lijkt al een goede basis te leggen voor komend seizoen.

“Het was nochtans niet gemakkelijk”, reageert rechtsachter Mathias Mouton. “Westkapelle begon beter, met veel beweging vooraan, en wij konden ons moeilijk aanpassen. We hebben ons toch terug in de match geknokt, hadden uiteindelijk de betere kansen en hebben verdiend gewonnen.”

KVVO pakt zo weer drie punten tegen een rechtstreekse tegenstander en staat rustig achtste. “We mogen inderdaad niet klagen. Er zitten weinig slechte ploegen in de reeks en zij die wat minder talent hebben, compenseren dat met veel inzet. Als jonge ploeg moeten we voor elke puntje knokken en dat lukt ook, we zitten in een goede flow en moeten die gewoon verderzetten. We brengen dan ook nog eens goed voetbal en met alle jonge gasten heerst er een goede en aparte sfeer.”

“Als jonge ploeg moeten we voor elke puntje knokken”

“Ik heb dan ook al lang bijgetekend. Oostduinkerke is mijn thuishaven, ik voel me goed op het veld en in de groep, ik zou niet weten waarom ik het elders zou zoeken. Jammer dat een groot deel van de oude garde vertrekt maar de club zal dat wel opvangen en weer voor balans in de ploeg zorgen. Van een eventuele fusie liggen weinig spelers wakker. Als er iets gebeurt, zullen we het wel op tijd horen.” (JDC)

Zondag 25 februari om 15 uur: KVV Oostduinkerke A – KWS Lauwe