Marc Coucke wordt de nieuwe eigenaar van Anderlecht, KV Oostende reageert verrast

20/12/17 om 16:31 - Bijgewerkt om 19:17

De onderhandelingen over de verkoop van Anderlecht hebben een verrassende uitkomst. RSC Anderlecht bereikte een akkoord met niemand minder dan Marc Coucke.

Marc Coucke wordt de nieuwe eigenaar van Anderlecht, KV Oostende reageert verrast

© BELGA

De raad van bestuur van RSC Anderlecht heeft alle ontvangen biedingen grondig bestudeerd, laat de club weten in een persbericht. Na dit onderzoek heeeft de raad van bestuur unaniem besloten om exclusieve onderhandelingen te voeren met Marc Coucke. In het kader van dit akkoord blijven enkele aandeelhouders aan boord om de verankering van de club te verzekeren. Het doel blijft om de onderhandelingen af te handelen voor het einde van het jaar.

RSCA-voorzitter Roger Vanden Stock is tevreden met de keuze voor Marc Coucke en de verankering met de vroegere aandeelhouders. "Zij bieden samen de beste garantie op een succesvolle toekomst, waarin RSC Anderlecht het hoogste doel zal kunnen nastreven in België en een rol van betekenis zal blijven spelen in Europa", klinkt het. "De nieuwe meerderheid/eigenaars hebben me overtuigd dat ze écht begaan zijn met de toekomst van deze club, zijn jeugd, zijn spelers, zijn medewerkers en - zeker niet onbelangrijk - zijn supporters. Zowel hun sportieve visie als hun financiële draagkracht laten het beste verhopen. Ik kijk met veel plezier terug op het beleid van mijn vader en mijn familie. Maar het is nu tijd om de scepter over te dragen, zodat RSC Anderlecht voor altijd RSC Anderlecht mag blijven."

Marc Coucke wordt de nieuwe eigenaar van Anderlecht, KV Oostende reageert verrast

© BELGA

Bij KV Oostende reageren ze alvast verrast op het nieuws, maar de eersteklasser onthoudt zich voorlopig van alle commentaar. Het personeel werd ondertussen al ingelicht. Coucke werd in augustus 2013 voorzitter van de voetbalclub en nam 60 procent van de aandelen over. Hij volgde toen Yves Lejaeghere op. Het is niet toegelaten om tegelijk eigenaar te zijn van twee clubs. "KV Oostende is de club van mijn hart", reageerde Coucke al op de website van KVO. "Ik ben sinds mijn vijfde al supporter en dat zal uiteraard altijd zo blijven. De komende dagen zullen we zowel met RSC Anderlecht als met KV Oostende de nieuwe toekomstplannen uitrollen. Het is nu evenwel nog te vroeg om daarover al alle details te kunnen geven. We zullen er hoedanook voor zorgen dat KV Oostende verder kan worden uitgebouwd, met extra verankering die past bij het profiel en de ambities van de club. Dat alles in de lijn die de voorbije jaren werd uitgezet." Vrijdagnamiddag geeft Coucke samen met Roger Vanden Stock een persconferentie op Anderlecht.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!