Mandel United wint met forfaitscore na twee uitsluitingen bij Petegem

Erwin Seignez © (Foto VDB)

Op papier stond thuisploeg Mandel United voor een vrij zware opdracht tegen de derde uit de ranking, Sparta Petegem.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aftastend maar naarmate de match vorderde, kwam de thuisploeg nadrukkelijker in de wedstrijd. In de vierde minuut pakte Lorthiois uit met een hard schot na hoekschop, maar doelman Vandenbossche was bij de zaak. Ingelmunster bleef de druk opvoeren en drukte de thuisploeg steeds vaker terug op zijn eigen helft. In de twintigste minuut trof Lorthiois ook nog eens de deklat maar de bal botste voor de doellijn. Dit bleek maar uitstel van executie want in de 23ste minuut was het wel raak toen Tamsin op hoekschop van Raes keihard binnenkopte: 1-0. Bij die score werd ook gerust.

Na de herneming werd de licht geblesseerde Coppin nog vervangen door Dhondt. Petegem probeerde na de rust orde op zaken te stellen maar werd telkens afgeblokt. In de 41ste minuut was het wel raak voor Petegem toen het een strafschop kreeg toegekend na fout van Mulliez op Vercauteren. Denoulet slaagde er echter niet in de strafschop te verzilveren dankzij een sublieme redding van Laleman. Meteen nam Mandel weer het heft in handen en met een ver schot wist Dhondt in de 53ste minuut de 2-0 aan te tekenen. Even later kon Beyens een uitgespeelde kans van Seignez binnentikken: 3-0. Kort na het derde doelpunt zorgde een opstootje waar enkele spelers van Petegem bij betrokken waren, voor een dubbele uitsluiting zodat er tweemaal rood getrokken werd en Petegem verder moest met 9 spelers. Meteen was de wedstijd gespeeld. Met twee man minder kwam Petegem niet meer over de middellijn en kon Mandel United naar hartenlust combineren en de score verder opdrijven tot 5-0 met doelpunten van Dhondt op voorzet van Beyens en een strafschop omgezet door Lorthiois. Al bij al een riante zege tegen een eerder zwak tot middelmatig Sparta Petegem.

Speelden voor Mandel United: Laleman, Joos, Mulliez, Lorthiois, Raes, Seignez, Pyck, Beyens, Tamsin Clyncke, Coppin en de wisselspeler Dhondt.