Mandel United speelt sterk op Luik, maar verliest met 1-0 en is uitgeschakeld

18/05/18 om 06:58 - Bijgewerkt om 07:04

Mandel United heeft niet kunnen stunten bij Luik, verloor met 1-0 en is dus uitgeschakeld in de eindronde. Opvallend: net als in de heenmatch opnieuw rood voor Sofiane Oumedjeber. De straf die hij daarvoor krijgt, zal hij moeten uitzweten bij zijn nieuwe ploeg Winkel Sport, dat ook uitgeschakeld is in de eindronde.

Mandel United speelt sterk op Luik, maar verliest met 1-0 en is uitgeschakeld

Mandel United kon dreigen via onder meer Michiel Clyncke - hier thuis tegen Luik - maar het 0-2 verlies uit de heenreis bleek de doorslag te geven. © vdb

Niet om 20.30 uur, maar al een kwartier later begon de wedstrijd. Mandel United was om 16 uur met de bus richting Luik vertrokken, maar kwam vast te zitten in het verkeer. Op Luik, voor 3.200 fans, toonde Mandel United zich van zijn sterkste kant. De fusieclub liet zich niet intimideren en dreigde onder meer via Lorthiois en Clyncke, maar de 0-2 ophalen uit de heenwedstrijd lukte niet.

De plaatselijke doelman was de uitblinker van dienst en zoals zo vaak gebeurt als je zelf niet scoort, viel het doelpunt in de 85ste aan de andere kant. Detier nette de 1-0, de Luikse fans konden hun feestje al inzetten. Niet Winkel Sport, dat tot in de laatste minuut de kwalificatie beet had, maar VW Hamme wordt daar de tegenstander.

Mandel United is dus uitgeschakeld, maar mag in het eerste jaar van de fusie terugblikken op een sportief succesvol jaar. Sofiane Oumedjeber kreeg net als in de heenmatch rood. Dat betekent dat hem dus waarschijnlijk een fikse schorsing wacht, maar omdat hij volgend jaar bij Winkel Sport speelt, zal hij daar geschorst zijn.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!