Mandel United pakt volle pot in Ronse

Janis Coppin scoorde het enige doelpunt van de partij. © Bart

Mandel United stond voor een moeilijke verplaatsing naar Ronse. Na het nipte verlies op Winkel hadden de jongens van trainer Lieven Gevaert iets goed te maken. Dat gebeurde ook, het werd 0-1.

De bezoekers kregen het meteen heel moeilijk om hun wil op te dringen en moesten in de aanvangsfase vaak het balbezit aan de thuisploeg laten. Toch probeerde Mandel geregeld te kiezen voor de aanval. Op de 9de minuut kon Clyncke spits De Oliviera bedienen maar deze kopte de bal pal op doelman Baes. Een paar minuten later moest Laleman zich reppen op een voorzetschot van Hoogland. Toen op de 25ste minuut een misverstand volgde in de thuisverdediging tussen de doelman en een verdediger kon Coppin van de situatie profiteren en de 0-1 op het scorebord brengen. Even voorbij het half uur moest doelman Laleman alles uit de kast halen op een schot van Mohammed. Even voor rusten mocht Daan Debouver nog een vrijschop trappen maar doelman Baes bracht redding. Al bij al was het balbezit in de eerste helft voor Ronse maar dat leverde weinig doelgevaar op.

Tweede helft

Na de herneming waren de bezoekers de betere ploeg maar echte doelkansen waren er nauwelijks. We noteerden nog en afstandsschot van Tamsin op de 72′ maar doelman Baes wist redding te brengen. Even later wist ook Mohammed Laleman nog even op de proef te stellen maar zijn schot belandde op de deklat. In de laatste minuten van de wedstrijd kreeg Mandel United nog een strafschop toegekend na een fout op De Oliviera maar diezelfde De Oliviera trapte pal op de doelman. Het bleef bij een krappe maar verdiende 0-1 overwinning voor Mandel United.