Mandel United pakt uit met een verschroeiende tweede helft

Michiel Clyncke had een groot aandeel had in de ruime overwinning van Mandel United. (Foto VDB) © (Foto VDB)

Mandel United heeft SK Pepingen-Halle verslagen met 5-0. Michiel Clyncke was de man van de match.

Het zou de match van alles of niets worden bij Mandel United dat na drie verliesbeurten op een rij langzaam maar zeker was weggezakt naar de onderste regionen. In supporterskringen kwam de naam van de trainer al over de lippen. Na een succesvolle start volgde een periode van ontnuchtering zelfs in die mate dat velen begonnen te twijfelen aan de capaciteiten van deze groep.

Definitieve plooi

Door deze zege met forfaitcijfers is Mandel United er gelukkig in geslaagd om weer wat krediet te oogsten bij zijn entourage. Al bij al een verdiende overwinning op basis van een gretige en inzetvolle tweede helft. De eerste helft was eerder van heel povere kwaliteit met slechte passing, heel slordig en weinig creatief voetbal. De bezoekende doelman Deweerdt werd na 22 minuten uitgesloten toen hij de doorgebroken Michiel Clyncke onderuit haalde. De Brigandjongens kregen hierdoor ook een penalty en kwamen zo vroeg op voorsprong. De strafschop werd keurig omgezet door Frederique Declercq (1-0) wat ook de ruststand werd. Na de rust een onherkenbaar zeg maar herboren Mandel United. In een dol kwartier werd de match in een definitieve plooi gelegd. Op voorzet van Clyncke scoorde Kwateng Charles de 2-0. Enkele minuten later was het Abdallah Bouchaala die een voorzet van Beyens verzilverde (3-0). In de 51ste minuut kon Bouchaala de 4-0 tegen de netten prikken. Op de 71ste minuut kon, man van de match Michiel Clyncke na een indrukwekkende solo, de 5-0 in het mandje leggen.

Een verdiende overwinning op basis van de tweede helft tegen weliswaar tien man bij de tegenstrever.