Mandel United krijgt niet de verhoopte financiële klapper in Beker van België

De doelpunten van Daan Debouver leidden Mandel United naar de 1/16 finale van de Beker van België. © VDB
Redactie KW

Waasland-Beveren is de tegenstander van Mandel United in de Croky Cup. “Financieel konden we het beter getroffen hebben, maar sportief stijgen onze kansen iets. Al zijn al de ogen nu gericht op de competitie die dit weekend aanvat”, stelt beheerraadslid Mario David.

SK Deinze, de ex-ploeg van Mario David, mag het opnemen tegen Club Brugge. Zoveel geluk is Mandel United niet gegund. “We wisten al op voorhand dat we de wedstrijd niet thuis zouden kunnen spelen, onze lichtinstallatie is net niet sterk genoeg om tegen een eersteklasser aan te treden.”

Dat Mandel United nu op verplaatsing moet naar Waasland-Beveren, nemen ze er graag bij. “Financieel zal het iets interessanter zijn, ik vermoed dat er daar meer volk zal zijn dan als ze allemaal de oversteek moeten maken naar Ingelmunster. Waar je tegen een club uit de top 5 slechts vijf procent kans hebt om door te stoten, is dat nu misschien iets meer.”

Mandel United opent zaterdag de competitie in eigen huis tegen RC Gent. “Onze doelstelling om elke volgende wedstrijd te winnen, te beginnen met Gent dus. We zijn ambitieus voor dit seizoen en willen nog toeslaan over de transfermarkt sluit. We hebben een goede voorbereiding achter de rug. We wilden ver doorstoten in de beker en dat is ons gelukt.”

Lorthiois heeft bij Mandel United de groepstrainingen hervat, De Oliveira is in principe fit voor de competitiestart.

De bekerwedstrijd tegen Waasland-Beveren wordt in principe op woensdag 26 september om 20.30 uur gespeeld.