Mandel United kegelt Waasland-Beveren uit Beker

De Oliveira scoorde voor Mandel United. © BELGA

Mandel United heeft zich dinsdag geplaatst voor de achtste finales van de Beker van België. Het team uit de tweede amateurklasse stuntte in de zestiende finales met een 1-2 zege bij Waasland-Beveren. Eupen klopte Tubeke uit 1B eenvoudig met 3-0 en bekert ook voort.

Het bekeravontuur zit er nog niet op voor de mannen van Lieven Gevaert. Op het veld van Waasland-Beveren zorgde het voor een stunt door de eersteklasser droogjes uit te schakelen. Nu kan het alleen maar hopen op een heel mooie affiche in zijn volgende bekerwedstrijd.

De wedstrijd startte heel evenwichtig en de bezoekers slaagden erin goed stand te houden. Op de 14de minuut viel de eerste kans voor de bezoekers toen Leroy De Oliviera bediende met een fraaie voorzet die meteen verzilverd werd door de spits van Mandel United 0 – 1.

De thuisploeg probeerde meteen de bakens te verzetten maar slaagde er niet een echte kans in elkaar te knutselen. Het was integendeel Mandel United dat op zoek ging naar een tweede doelpunt. Dat doelpunt kwam er ook op de 37′ toen Lorthiois een hoekschop mocht nemen en Mulliez bereikte die meteen voor de 0-2 zorgde. Dit werd ook de ruststand na een eerste helft waarin de thuisploeg nagenoeg onzichtbaar was.

Kalmte

Onmiddellijk na de herneming heel veel druk van de thuisploeg dat uitdrukkelijk op zoek ging naar de aansluitingstreffer. Op de 68′ moest doelman Laleman alles uit de kast halen om redding te brengen op een vrijschop van Badibanga. De thuisploeg bleef aandringen en op 69′ viel de aansluitingstreffer op hoekschop via Nielsen. Mandel United bleef zijn kalmte behouden en bleef rustig de rest van de wedstrijd controleren.

De thuisploeg leek na de aansluitingstreffer niet meer in staat nog gevaarlijk uit te pakken en kansen te creëren zodat de uitschakeling voor de thuisploeg een feit was. Een verdienstelijk Mandel United bekert intussen een ronde verder.

Speelden voor Mandel United: Laleman, Mulliez, Bailly, Lorthiois, De Oliviera, Raes, Beyens, Tamsin, Joos, Leroy en Vanmaele.