Mandel United heeft strafschop nodig om overwinning binnen te halen

Daan Debouver scoorde het enige doelpunt van op de stip. © VDB

Mandel United heeft zaterdag met het kleinste verschil gewonnen van Londerzeel. Een strafschop in de 56ste minuut besliste de wedstrijd.

In een vrij goede eerste helft waarin de thuisploeg de betere ploeg was en ook een viertal kansen wist te versieren maar niet kon afwerken, zag Mandel United al op de 4de minuut een kopbaldoelpunt afgekeurd van Daan Debouver wegens buitenspel.

Het duurde tot de 40ste minuut vooraleer de bezoekers erin slaagden een kans bijeen te voetballen maar het schot van Aaljoul strandde op de deklat. Dat was dan ook de enige kans die de bezoekers wisten te versieren in de eerste helft. Er werd dan ook gerust bij een heel magere 0-0 al had de thuisploeg meer verdiend.

Geen beterschap

Mandel United kwam scherp uit de kleedkamers en onmiddellijk na de herneming trof De Oliviera de paal. Dat was slechts uitstel van executie want in de 56ste minuut kreeg de thuisploeg een strafschop toegekend die keurig werd omgezet door Daan Debouver. Kort daarop volgde een uitgelezen kans voor Beyens maar zijn voorzet was te slordig.

Er volgden nog een paar wissels waarbij een zwak acterende Clyncke werd vervangen door Seignez en ook Debouver mocht plaatsmaken voor Kjell Vanmaele. De Oliviera die ook ondermaats acteerde werd nog vervangen door Janis Coppin maar ook dat bracht geen beterschap in het spel van de thuisploeg. Al bij al een gevleide overwinning op basis van een betere eerste helft.