Mandel United grijpt naast titel na nederlaag op Sint-Niklaas.

Jasper Beyens. © (Foto CLY)

Het heeft niet mogen zijn voor de fusieploeg Mandel United, het verloor met 4-2 in Sint-Niklaas.

De laatste wedstrijd op verplaatsing naar Sint Niklaas zorgde voor een ontnuchtering. Het was Verstrepen de topscorer van de thuisploeg die de Brigands nekte. Rupel Boom won wel zijn wedstrijd op Londerzeel met 4-3 en is bijgevolg kampioen. Alleen heeft het nog zijn licentie niet beet zodat het voor Mandel United nog afwachten is voor een rechtstreekse promotie. Een ticket voor de eindronde is evenwel al binnen. Het werd al bij al een pittige wedstrijd op St.Niklaas. De thuisploeg liet meteen zijn bedoelingen zien want op de 3′ zorgde een afstandsschot van Verheuge voor gevaar.

Mandel reageerde meteen met een knappe doeltrap van Geryl evenwel gered door de thuisdoelman. Er werd heel agressief gespeeld en er was voortdurend dreiging aan beide kanten. Op de 12′ kreeg Sint-Niklaas een strafschop toegekend netjes omgezet door Verspeten 1-0. Maar even later kreeg ook Mandel zijn strafschop ook knap omgezet door Frederik Declercq 1-1. Op het half uur konden de bezoekers met een afstandsschot van Lorthiois in de rebound binnen getikt door Geryl, afstand nemen van de thuisploeg 1-2. Ook in de tweede helft spanning troef. Op minuut 59 volgde de gelijkmaker na een afstandsschot van Erturcq 2-2. Daar bleef het echter niet bij. De thuisploeg rook bloed en op de 65′ volgde al de 3-2 toen Verspeten na een knappe voorzet kon binnen tikken. De bezoekers moesten de kelk tot op de bodem ledigen want op de 70′ werd een snel genomen vrije trap alweer door de topschutter van Sint-Niklaas Verspeten, binnen gewerkt 4-2.