Mandel United geeft voetballes aan Rupel Boom en wint met 7-1

Sofiane Oumedjeber tekende voor de 1-6. © Bart

Mandel United blijft zijn zegemars maar doorzetten. Met vier overwinningen op rij verstevigt de fusieploeg zijn stek in de top van het klassement.

Nochtans was trainer Lieven Gevaert niet gerust in de verre verplaatsing naar Rupel Boom, dat bovendien stukken hoger geklasseerd staat in de ranking, namelijk op de tweede stek. Wat de 7-1-uitslag onmiddellijk laat vermoeden, werd het gewoon een walk-over of een complete offday voor de thuisploeg. Mandel United was heer en meester zowel in de eerste helft als na de rust.

Het doelpuntenfestival werd al in de tweede minuut ingezet met een doelpunt van Beyens, 0-1. De bezoekers leken gelanceerd en waren niet te stoppen in hun aanvalsdrift. Op de achtste minuut was het alweer raak, 0-2 via Fredrique Declerck die zich langzaam maar zeker opwierp als man van de match, want in de 11de minuut wist hij een hoekschop rechtstreeks binnen te trappen, 0-3. Daarna bleef het even stil tot de thuisploeg in de 41ste minuut milderde tot 1-3, wat ook de score was bij de rust.

Wie dacht dat Mandel United uitgeraasd was, had het bij het verkeerde eind. Meteen na de aftrap na de rust koos Mandel United resoluut voor de aanval, wat ook de juiste keuze bleek. Die aanvalsdrift werd beloond, meteen het vierde doelpunt in de 54ste minuut met een strafschopdoelpunt van Declercq. Drie minuten later was het de beurt aan Opbrouck, 1-5. Daar bleef het niet bij, want in de 63ste minuut mocht Oumedjeber tekenen voor de 1-6 en in de 84ste minuut’ zette Michiel Clyncke de kers op de taart met een zevende doelpunt, 1-7. Alvast een riante overwinning tegen een onmondig Rupel-Boom.