Mandel United gaat ten onder in de slotminuten ondanks sterke eerste helft

Michiel Clyncke foto VDB / BART VANDENBROUCKE © VDB

Met een uitwedstrijd tegen de derde uit de ranking Wijgmaal stond Mandel United voor een heel zware opdracht. Het kon zich absoluut geen puntenverlies veroorloven wou het niet verder terrein verliezen op Winkel dat de tabellen aanvoert met drie punten bonus.

Ook al speelde Mandel een zeer sterke eerste helft op Wijgmaal met tal van kansen die echter niet werden verzilverd, in de slotminuten moest Mandel zich dan toch verloren geven.

Mandel United begon nochtans los en ongedwongen aan de eerste helft en versierde al op de vijfde minuut een doorbraak gevolgd door een afstandsschot maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buiten spel. Op het kwartier kon Michiel Clyncke aanleggen maar zijn schot werd door een bos van benen afgeblokt. Even later geraakt Beyens in schietpositie maar zijn bal ging over.

Vijf minuten later alweer een nieuwe kans voor Beyens nadat de thuisdoelman een schot had gelost van Coppin maar Beyens kon niet profiteren. Op het half uur kwam Wijgmaal even de neus aan het venster steken met een vrije trap maar doelman Laleman redde. Laleman mocht zich ook nog een reppen op een kopbal van Wijgmaal na hoekschot maar Laleman redde nog maar eens de meubelen. De eerste helft werd afgesloten met een strakschot van Clyncke maar ook de thuisdoelman Jano Vanweekhuyzen stond pal. Kortom een sterke eerste helft van Mandel maar het vergat de kansen te verzilveren zodat de rust werd ingegaan bij 0-0.

In de tweede helft probeerde de thuisploeg meer druk te zetten en op de 54ste minuut werd Laleman nog eens onder vuur genomen zonder veel erg. Ook Daan Debouver probeerde met een hard schot de bakens te verzetten maar de thuisdoelman liet zich niet verrassen.

Dit was slecht uitstel van executie want toen Seignez op de 74ste minuut met een sublime pas Daan Debouver wist te bedienen was de 0-1 een feit. Maar het venijn zat hem dit keer in de staart. Op de 90ste minuut kon Joren Dhondt gelijkmaken 1- 1 en twee minuten later viel de 2-1 via Kurt Weuts. Door winst van Winkel kijk Mandel United nu al tegen een 6 puntenkloof aan.