Mandel United gaat door op zijn elan en wint vlot bij Olsa Brakel met 1-2

Spits Tom Raes © VDB

Mandel United stond voor twee Oost-Vlaamse verplaatsingen waarvan de eerste naar Olsa Brakel en in het weekend naar Gent.

De eerste gevaarlijke klip heeft het schitterend omzeild door te winnen op Brakel en vooral een bijzonder goede eerste helft neer te zetten. De tweede helft was van veel mindere makelij.

De bezoekers grepen de thuisploeg meteen naar de keel met aanvallend en snedig voetbal. Op de 11de minuut viel al de eerste kans en meteen was het ook raak toen Beyens man in vorm Coppin bediende en meteen de score opende 0-1.

Mandel United ging op zijn elan door met op de 23ste minuut een schitterend schot van Tamsin dat echter strandde op de paal. Meteen daarna stak ook de thuisploeg even de neus aan het venster met een schitterende vrije trap van Sammy, maar de bal strandde op de deklat. De thuisploeg die beter en beter in de wedstrijd kwam begon er plots in te geloven en op de 33ste minuut viel de gelijkmaker via een strak schot van Hebbelinck 1 – 1 . Dit was ook de ruststand.

De tweede helft zorgde echter voor heel weinig opwinding. Heel veel middenveldspel waarbij de bezoekers licht overwicht behaalden. Op de 66ste minuut viel de beslissing toen spits Tom Raes een schitterende voorzet in één tijd kon binnen werken 1-2.

Na deze tweede treffer van de bezoekers leek de ziel uit de wedstrijd. De thuisploeg bleef zich beperken tot verdedigen en wat middenveld spel zonder echt doelgevaar. Voor de bezoekers was de buit binnen en risico’s werden er dan ook niet meer genomen. In het weekend volgt de verplaatsing naar Gent.