Mandel United een maatje te groot voor thuisploeg Overijse

FC MANDEL UNITED : Michiel Clyncke Foto VDB / Bart Vandenbroucke © VDB

Mandel United laat voorlopig geen steken vallen en blijft op zijn winnend elan doorgaan. Ook de verre verplaatsing naar Overijse was voor de mannen van Lieven Gevaert absoluut geen obstakel.

De thuisploeg moest in het bezoekende team van Mandel United zijn meerdere erkennen. De thuisploeg acteerde zowel in de eerste als in de tweede helft eerder zwak met veel slechte passes. Het veld lag er weliswaar zwaar en moeilijk bespeelbaar bij. Nochtans begonnen ze heel sterk met al op de eerste minuut een enorme kans voor de thuisploeg waarbij doelman laleman alles uit de kast moest halen om een vroege achterstand te vermijden.

Mandel was gewaarschuwd maar tapte al snel uit een ander vaatje met snelle combinaties en vleugelwissels. Het was echter Overijse die op de 7de minuut op vrijschop bijna de score kon openen nadat Lorhiois de bal bijna in eigen doel verwerkte.

Mandel ging meteen opzoek naar de openingstreffer en die kwam er op de 12de minuut na een schitterende actie afgerond door een solo van Clyncke die netjes afmaakte met een plaatsbal in de hoek 0 – 1. Mandel leek opgelucht en drukte meteen het gaspedaal wat dieper in met doelpogingen van Beyens maar die trof de thuisdoelman.

Overijse stak op de 20ste minuut ook nog eens de neus aan het venster met een hard schot maar Laleman tikte over. Even voorbij het halfuur werd een hoekschop van Mandel nog van de lijn geveegd maar dit was slechts uitstel van executie want op de 35ste minuut wist Coppin op hoekschop binnen te tikken 0 – 2.

Onmiddellijk na de herneming kon de thuisploeg via een vrijschop nog even dreigen maar de bal ging net over. Er ging nog weinig dreiging uit van de thuisploeg en het was eerder Mandel dat met pogingen van Lorthios en Clyncke de meest dreigende ploeg was. Overijse was nog één keer gevaarlijk op de 8oe minuut maar de poging ging net naast. Al bij al een vrij makkelijke overwinning voor Mandel dat voorlopig geen steek laat vallen.