Mandel United doet zichzelf de das om tegen FC Luik

Michiel Clyncke wint het duel van Jiyar. © Bart

Mandel United is er niet in geslaagd om de positieve lijn in de eindronde thuis tegen Luik door te trekken. Beide ploegen waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd maar na de uitsluiting van Sofiane Oumedjeber kantelde de wedstrijd en was Mandel United niet langer opgewassen tegen een voltallig FC Luik, dat meteen de vruchten plukte van zijn numerieke meerderheid in de tweede helft. In het laatste half uur van de match kwamen de Brigands er zelfs nauwelijks aan te pas: 0-2.

De bezoekers namen een zeer agressieve start en domineerden gedurende het eerste kwartier. Op de 12de minuut moest thuisdoelman Laleman alles uit de kast halen om een eerste treffer van de bezoekers te voorkomen. Na het kwartier verstomde het bezoekende geweld en kwamen de Brigands beter in de wedstrijd met zelfs een doelrijpe kopkans voor Opbrouck op het kwartier. Op het half uur werd een geraakte Opbrouck nog vervangen door Erwin Seignez. In het laatste kwartier van de eerste helft veel middenveldspel waarbij de ploegen elkaar in evenwicht hielden. Er werd dan ook gerust bij een billijke brilscore.

Tweede helft

Na de rust kantelde de wedstrijd toen op de 52′ Sofiane Oumedjeber rood onder de neus kreeg na een opzettelijke duwfout. De thuisploeg moest met tien man verder en dat vertaalde zich enkele minuten later al in de 0-1 via Randy Giargiana. De thuisploeg leek niet langer meer in staat vlotte combinaties op de grasmat te leggen terwijl de bezoekers door dat ene doelpunt en met een man meer vleugels kregen. De druk op de thuisploeg nam alsmaar toe en een tweede treffer van de bezoekers kon niet uitblijven. Op de 82ste minuut was het dan zover. Een keurig uitgevoerde aanval van de bezoekers werd netjes afgerond door Arnaud Winandts, die meteen ook de 0-2 eindstand vastlegde. Na deze tweede treffer kwam Mandel niet meer tot voetballen, buiten een paar hoekschoppen. Wellicht einde verhaal voor Mandel United in de eindronde.