Mandel United doet geen goede zaak in titelstrijd

Gwenny Opbrouck kwam net niet tot scoren. © Bart

De topper tussen Mandel United en Rupel Boom is op 0-0 geeindigd. Daarmee blijft Rupel Boom aan de leiding met één puntje voor op Mandel en zet het een forse stap richting titel.

Het was lang geleden dat nog eens meer dan 1.000 voetbalsupporters kwamen afgezakt voor een thuiswedstrijd van Mandel United. Er stond dan ook heel veel op het spel want bij winst voor de thuisploeg lag de poort wagenwijd open voor promotie. De Brigands hadden hun lot in eigen handen maar na negentig minuten stond nog altijd een brilscore op het bord, al had de thuisploeg zeker meer verdiend. Met drie open kansenin de eerste helft moest wedstrijd al beslist zijn maar het draaide anders uit.

Van bij de start nam de thuisploeg nochtans het heft in handen en op het kwartier viel er al een reuzenkans voor Opbrouck, die alleen op de doelman mocht afgaan maar zijn lob belandde op de paal. Op het half uur moest bezoekende doelman Snyders nog uitpakken met een kattensprong om de bal uit zijn kooi te ranselen. Even voorbij het halfuur dan toch eens een actie van de bezoekers die hun doelpunt zagen afgekeurd wegens buitenspel. Pal voor de rust viel nog een geweldige open kopkans voor Opbrouck op aangeven van Beyens maar de bal ging in het zijnet.

Tweede helft

Na de herneming probeerde de thuisploeg meer druk te zetten en de ene aanvalsgolf volgde op de andere maar de afwerking bleef achterwege, ook door het feit dat de bezoekers bij elke aanval massaal terugtrokken voor eigen doel. Naar het eind van de wedstrijd werd Beyens nog gewisseld voor Omari en deze laatste kreeg al na een minuut een lekkere schietkans aangeboden op voorzet van Clyncke maar de bezoekende doelman pareerde het schot. Ook Vince Geryl mocht op de allerlaatste minuut nog eens invallen voor Opbrouck maar er viel geen appel meer uit de kast.

Verkeken kans voor de thuisploeg, die volgende week op Sint-Niklaas moet bewijzen wat het nog in zijn mars heeft. Rupel Boom speelt thuis tegen Londerzeel.