Mandel United boekt forfaitscore tegen uiterst zwak Gullegem

Lilian Lorthiois. © (Foto VDB)

Wie ervan overtuigd was een stevig duel te verwachten tussen hekkensluiter Gullegem en de eerste uit de stand Mandel United, kwam bedrogen uit. Doelpunten viel er wel maar de tegenstander had op geen enkel ogenblijk een vinger in de pap: 5-0.

In het eerst kwartier bleef het spel beperkt tot wat middenveld waarbij beide ploegen aan het uitzoeken waren hoe het verder moest. Pa na het kwartier nam de thuisploeg het commando over en gaf zijn dominantie niet meer uit handen, ook niet in de tweede helft. Mandel United stak na het kwartier een tandje bij en op de 20′ was het raak na een knappe combinatie Coppin afgewerkt door Ruben Pyck (1-0). Amper twee minuten later was het alweer raak toen een knappe assist van Ruben Pyck door Janis Coppin meteen werd binnengekopt 2-0 op de 22′. Dit tweede doelpunt kwam hard aan bij de bezoekers bij wie de kopjes meteen naar beneden gingen. Wat volgde was een richtingsvoetbal waartegen Gullegem geen verhaal had. Mandel voelde zich heer en meest en op de 36 ‘ volgde op hoekschop al de derde treffer. De Oliveira kon op hoekschop in de rebound de 3-0 verzilveren. Dit was ook de score aan de rust waarbij de bezoekende ploeg in de eerste helft voor geen enkel doelgevaar kon zorgen.

Ook in de tweede helft een compleet onmondig Gullegem. Op de 59ste minuut was het alweer raak toen een dieptepas van Lorthiois werd opgeraapt door Pyck die op zijn beurt Coppin bediende met de 4-0 tot gevolg. De partij leek nog helemaal niet gespeeld want op de 67′ moest doelman Stijn Ampe zich reppen op een vrije trap van Lorthiois. Mandel bleef echter doordrukken en op de 70′ kwam de bevrijdende 5-0 tot stand na een knappe voorzet van Baily knap in doel gewerkt door Lorthiois. Gullegem was meteen volledig uitgeteld maar eerlijk gezegd kwam het er op geen enkel ogenblik aan te pas. Mandel United was gewoon een klasse te sterk voor de hekkensluiter.