Mandel United boekt achtste overwinning op rij

© (Foto JCLI)

De thuiswedstrijd op zondag tegen RC Gent leek eerder op een gezondheidswandeling want van een felle strijd was er op geen enkel ogenblik sprake. Toch won Mandel United. Het werd 1-0.

Mandel United scoorde al heel vroeg in de wedstrijd en het leek alsof de bezoekers zich meteen met deze toestand leken te verzoenen. De Brigand hadden iets goed te maken tegen Racing Club Gent want in de heenronde verloor het met nipte cijfers in Gent. Die rekening was heel vlug vereffend toen Erwin Seigneur op de achtste minuut na een collectieve aanval vanop rechts kon afronden met een heel strak schot en de Brigands meteen op rozen zette. De bezoekers probeerden op de counter voor enig gevaar tezorgen maar de thuisverdediging gaf geen krimp. De bezoekers waren helemaal machteloos tegenover een vlot combinerende thuisploeg die echter in de zone van de waarheid te slordig met de passes omsprong. Pas op de 32ste minuut kreeg spits Gwenny Opbrouck een serieuze kans maar hij besloot op de doelman. Pal voor de rust werd de bezoekend doelman nog een paar keer onder vuur genomen door Oumedjeber Sofiane maar hij redde subliem.

Tweede helft met heel wat kansen

Ook in de tweede helft kon de thuisploeg aanvallen naar hartenlust want de bezoekende ploeg legde hen weinig in de weg. De vele Ingelmunsterse aanvallen waren echter niet secuur genoeg en de passing te slordig om de score nog verder op te drijven. Nog één keer was bezoekende spits Alec Luyckx gevaarlijk op hoekschop maar zijn kopbal was niet goed gericht. Bij de thuisploeg voerde trainer Lieven Gevaert nog een paar wissels door waarbij Beyens vervangen werd door Omari en ook Opbrouck ging er af voor Oumedgeber Mehdi. In het laatste kwartier van de wedstrijd probeerden de bezoekers met veel lange ballen de bakens te verzetten maar de gelijkmaker kwam er niet. Door die achtste overwinning op rij klimt Mandel United op naar de tweede plaats in de ranking.